ETFs voor Chinese aandelen en BRIC-landen

HSBC lanceert een ETF voor Chinese aandelen en voor aandelen uit BRIC-landen.

Morningstar ETF Analysts 03 maart, 2011 | 13:08
Facebook Twitter LinkedIn

HSBC heeft op de London Stock Exchange een ETF voor Chinese aandelen gelanceerd. Het nieuwe fonds (HMCH) volgt de ontwikkeling van de MSCI China-index met fysieke replicatie. De index is beperkt tot H-aandelen, dat zijn aandelen van ondernemingen op het Chinese vasteland die zijn genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange. Buitenlandse beleggers kunnen slechts beperkt de aan de beurzen op het Chinese vasteland genoteerde A-aandelen kopen. Omdat sommige van de aandelen relatief illiquide zijn, zal het fonds zijn portefeuille optimaliseren om de tracking-error zo klein mogelijk te houden. Het fonds heeft een TER van 0,6 procent en is zowel in pond sterling als in US dollar genoteerd.

BRIC
HSBC heeft op de London Stock Exchange ook een ETF gelanceerd die

aandelen uit BRIC-landen volgt (Brazilië, Rusland, Inda en China). Het nieuwe fonds (HSPB) volgt de ontwikkeling van de S&P BRIC 40-index en heeft een TER van 0,6 procent. Het is een fysieke ETF en alle componenten ervan staan genoteerd aan beurzen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten of Hongkong. Het is zowel in pond sterling als in Amerikaanse dollars genoteerd.

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings