ETF voor Canadese aandelen

HSBC heeft op de London Stock Exchange een ETF gelanceerd die Canadese aandelen volgt.

Morningstar ETF Analysts 03 maart, 2011 | 13:11
Facebook Twitter LinkedIn

Het fysieke fonds volgt het resultaat van de MSCI Canada-index, die is samengesteld uit ongeveer 100 bedrijven. Het is zowel in pond sterling (LSE-ticketsymbool HCAN) en Amerikaanse dollars (HCAD) genoteerd en HSBC is van plan om voor het fonds in de toekomst ook op andere beurzen een notering aan te vragen.

De London Stock Exchange biedt momenteel nog drie andere ETFs aan die de ontwikkeling van Canadese aandelen volgen, nl. van iShares (SCAN), Lyxor (LCAN) en db x-trackers (XCAN). Met 0,35 procent ligt de TER van HSBC's product op hetzelfde lage niveau als die van het db x-trackersfonds, maar het is wel belangrijk om ook te kijken naar de liquiditeit en naar andere kosten wanneer u de totale kosten van het aanhouden van deze producten beoordeelt.
Canada is enerzij

ds een ontwikkelde markt, maar de belangrijke rol die grondstoffen spelen – die ook blijkt uit het feit dat energie en materialen goed zijn voor de helft van de waarde van MSCI Canada-index – stellen de aandelenmarkt van het land bloot aan de perspectieven van grondstoffen wereldwijd. Hiermee weerspiegelt de MSCI Canada mogelijkerwijs de groei in opkomende markten omdat landen als China grote afnemers van grondstoffen zijn, om hun op investeringen gebaseerde economische groei aan te jagen.

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten