ETFs op euro hedged indices

iShares heeft zes aandelen-ETFs gelanceerd op de Deutsche Börse.

Morningstar ETF Analysts 03 maart, 2011 | 13:15
Facebook Twitter LinkedIn

Drie van de fondsen volgen het resultaat van euro-hedged indices, die in dit geval een indekking bieden tegen wisselkoersschommelingen tussen de euro en de Amerikaanse dollar. De drie indices zijn de MSCI Japan, de MSCI World en de S&P 500 en de dienovereenkomstige fondsen berekenen total expense ratio's (TER) van respectievelijk 0,64, 0,55 en 0,45 procent. Deze fondsen vormen een aanvulling op de bestaande niet-gehedgde MSCI Japan, MSCI World and S&P 500 ETF’s die iShares aanbiedt.

De drie andere fondsen bieden blootstelling aan de Russische, Indiase en Amerikaanse aandelenmarkten. De iShares MSCI Russia Capped Swap volgt het resultaat van een gemaximeerde versie van de standaard MSCI Russia-index, waarbij geen enkele component 35 procent van de totale waarde van de index kan overschrijden. Het heeft een TER van 0,74 procent. De iShares S&P CNX Nifty India Swap volgt het resultaat van de S&P CNX Nifty TR-index, die bestaat uit 50 aandelen die tezamen meer dan de helft van de marktkapitalisatie van de National Stock Exchange of India vormen. De TER ervan bedraagt 0,85 procent. De iShares MSCI USA volgt het resultaat van de MSCI USA-index en heeft een TER van 0,40 procent.

De ETFs die de Russische en Indiase benchmarks volgen, zijn de eerste ETFs van iShares die werden geïntroduceerd als onderdeel van het nieuwe op swaps gebaseerde platform van de onderneming, dat sinds afgelopen september bestaat. Bij het volgen van benchmarks van opkomende landen, waarvan relatief illiquide aandelen deel uitmaken,  kan een replica op swap-basis het voordeel hebben van een lagere tracking-error.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings