Tycho van Wijk weg bij ING Investment Management

Fondsmanagers Tycho van Wijk en en Tjeert Keijzer van ING Global Opportunities Fund vertrekken bij ING IM.

Maarten van der Pas 14 april, 2011 | 8:44
Facebook Twitter LinkedIn

Dat blijkt uit een brief die ING IM donderdag naar klanten in Australië heeft gestuurd en die in handen is van Morningstar.

Van Wijk en Keijzer hadden de beleggingsfondsen ING Global Opportunities Fund en ING (L) Invest Global Opportunities onder hun hoede. Als gevolg hiervan heeft Morningstar deze fondsen 'under review' gezet todat ze met de nieuwe beheerders Huub van der Riet en Alexander van der Laan heeft gesproken. Van der Riet komt van ING Daily Consumer Goods Fund. In Nederland kwam ING IM later met deze toelichting op vertrek van Van Wijk en Keijzer.

Het weggaan van Van Wijk is een aderlating voor ING IM. Hij beheerde een van de topfondsen van de vermogensbeheerder en behoorde tot een van de meest succesvolle beleggers in Nederland. In 2006 en 2010 won Van Wijk een Morningstar Award in de categorie aandelen wereldwijd.
In de Nederlandse variant van ING Global Opportunities Fund zit 415 miljoen euro. Wereldwijd heeft het fonds naar eigen zeggen 2 miljard euro belegd. 

ING wil desgevraagd niet vertellen wat de reden is van het vertrek van Van Wijk en Keijzer. Wel liet het weten dat ze bij een concurrent beginnen.

UPDATE
Tycho Van Wijk stapt over naar vermogensbeheerder Lazard en neemt Tjeert Keijzer mee. Dat heeft Lazard vandaag meegedeeld.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings