Morningstar's favoriete financiële aandelen

Waarom J.P. Morgan Case, Discover Financial Services, First American Financial, Allstate en BlackRock aantrekkelijke aandelen zijn.

Jim Sinegal 27 april, 2011 | 14:57 Maarten van der Pas
Facebook Twitter LinkedIn

J.P. Morgan blijft een van onze favoriete aandelen in de financiële dienstverlening. Management is belangrijk in het bankwezen en CEO Jamie Dimon behoort tot de top. Naast het recent aangekondigde dividend stelt Morningstar het op prijs dat J.P. Morgan van plan is om voor maximaal 15 miljard dollar aan eigen ondergewaardeerde aandelen in te kopen.
Naar Aandelenrapport J.P. Morgan Chase >

Ook eigendomsrechtverzekeraar First American Financial kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma met een waarde van 150 miljoen dollar aan—naar mening van Morningstar een goed gebruik van het kapitaal, omdat de aandelen veel lager noteren dan onze waardering van de onderneming. 

Ook in de verzekeringsbranche geloven wij dat de captive agents en de cross-sellingmogelijkheden van Allstate de concurrentie van goedkope concurrenten op afstand kunnen houden.

Morningstar's Aanbevolen Aandeel op het gebied van creditcards blijft Discover Financial. Wij menen dat Discover niet alleen goed gemanagede activiteiten op het gebied van kredietverstrekking via kaarten heeft, maar ook aantrekkelijke debit- en creditcardnetwerken, die meer gebruikers en externe uitgevers van kaarten kunnen verwerven naarmate de acceptatie verbetert. Wij geloven dat de markt Discover’s vermogen om zijn marktaandeel te vergroten onderschat.

Tot slot denkt Morningstar dat het gediversifieerde productaanbod van BlackRock in allerlei marktomstandigheden gunstig zal uitpakken voor het bedrijf (en de aandeelhouders ervan).





Nederlandse spelers in de financiële sector
In de financiële sector volgt Morningstar ook het Nederlandse Aegon en ING. Beide financiële dienstverleners zijn hard getroffen door de financiële crisis en zijn bezig het laatste restant staatssteun terug te betalen en hebben daarvoor onderdelen verkocht. Ze zijn allebei een andere, kleinere onderneming geworden.
In ogen van Morningstar heeft zowel ING als Aegon geen voorsprong op hun concurrenten in de financiële sector en is de onzekerheid van hun fair value (de geschatte waarde van de onderneming gebaseerd op de toekomstige kasstroom) very high.
Het aandeel Aegon noteert momenteel 3 sterren met een koers/fair value verhouding van 1,07. Dat wil zeggen dat het aandeel redelijk gewaardeerd is. ING staat ook op 3 sterren en is met 0,97 eveneens redelijk gewaardeerd. Beide financials zijn te zwak voor een plek bij de financiële topaandelen.


Lees ook
Morningstar's favoriete technologie-aandelen

Morningstar's favoriete aandelen consumptiegoederen

Morningstar's favoriete aandelen basismaterialen

Morningstar's favoriete energie-aandelen


Terug naar Morningstar's vooruitzicht voor financiële aandelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jim Sinegal  Jim Sinegal is the associate director of the financial team at Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten