Morningstar helpt mee aan opleiding Erkend Vermogensplanner

Een nieuwe leergang voor een nieuwe beroepsgroep: Erkend Vermogensplanner.

Morningstar Europe Editor 09 september, 2011 | 14:05
Facebook Twitter LinkedIn

14 Deelnemers luidden woensdagochtend om 9.00 uur de Amsterdamse beursgong als ludieke aftrap voor de nieuwe leergang Erkend Vermogensplanner. De opleiding is door opleidingsinstituut Dukers & Baelemans ontwikkeld in samenwerking met onder andere vermogensbeheerder NNEK, Ortec Finance (technologie en advies op het gebied van risk en return management) en Morningstar.

Aanleiding voor de opleiding zijn alle recente wetswijzigingen, het teruglopen van traditionele omzet en een sterk toenemend ‘level playing field’ bij vermogensopbouw (levensloopregeling, bank sparen en de Premie Pensioen Instelling). Hierdoor zien steeds meer adviseurs kansen op het gebied van vermogensbegeleiding. Nederland lijkt de richting van het Angelsaksische model op te gaan, waarbij de financieel adviseur ‘de spil’ is rond vermogensplanning. Het verdienmodel van deze adviseur is dan ook gecreëerd rondom ‘vermogen onder advies’ (Assets Under Advice).

Doel
Het doel van de opleiding is om de deelnemer in staat te stellen tot het plannen en begeleiden van het totale vermogen van hun relaties met een vermogen van meer dan 250.000 euro. Niet alleen kan de Vermogensplanner qua diepgang op hoog niveau de financiële planning van een relatie optimaliseren, maar ook kan de deelnemer op DSI IIA niveau (Beleggingsadviseur) de beleggingsportefeuille van de klant inrichten en begeleiden.

De opleiding wordt gegeven op HBO/HBO+ niveau en bestaat uit drie modules: Financiële Planning voor de vermogende relatie, Beleggen met vermogen en Klantzorg en integriteit. Hij wordt afgerond met een assessment afgenomen door Fontys Hogeschool Financieel Management, waardoor het diploma een blijvende objectieve waarde heeft. Daarnaast kunnen deelnemers zich inschrijven in het DSI register IIA beleggingsadviseur, mits aan de overige voorwaarden van het DSI is voldaan. De erkend vermogensplanner is daarmee een allround adviseur voor het hoger segment klanten in de markt.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar Europe Editor  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings