Sector defensieve consumptiegoederen: 5 interessante aandelen

Morningstar belicht vijf aandelen in de sector defensieve consumptiegoederen die beleggers op hun radar moeten hebben.

Facebook Twitter LinkedIn

Reckitt Benckiser (Aanbevolen Aandeel)
Reckitt Benckiser’s farmaceutische activiteiten, gericht op middelen ter bestrijding van opiatenverslaving, vallen sterk op en het klopt dat ontwikkelingen voor de vergoeding van deze medicijnen de resultaten in het segment sterk kunnen doen wisselen. Het management heeft voor de langere termijn een aantal slimme keuzes gemaakt voor deze winstgevende activiteit en richt zich bij de huishoudelijke producten op de categorieën met hogere marges. Naar mening van Morningstar verschaft het unieke productaanbod de aandelen zowel stabiliteit als potentiële groei.
Analyse aandeel Reckitt Benckiser >


Sysco
Morningstar gelooft dat de inspanningen van het management van Sysco om het distributieplatform uit te breiden, de efficiëntie in de aanvoerketen te verbeteren en de productiviteit van de verkoopmedewerkers te verhogen doorslaggevend zullen zijn voor de groei in het komende jaar. Hoewel de bedrijfsresultaten het afgelopen jaar slechter waren omdat consumenten vaker thuis eten dan bij de primaire klanten van Sysco (restaurants), zijn wij het niet met de markt eens dat deze druk de concurrentievoordelen van Sysco zal wegnemen.
Analyse aandeel Sysco >


Kellogg
Kellogg is de toonaangevende Amerikaanse producent van ontbijtgranen, met een marktaandeel van meer dan 33 procent dankzij een portefeuille van topmerken. Ongeveer een derde van de omzet en een vijfde van de winst is afkomstig van internationale activiteiten en het internationale distributienetwerk. De onderneming heeft als beleid om geld aan aandeelhouders uit te keren en betaalt sinds 1925 op kwartaalbasis een dividend uit (en heeft dit in 46 van de afgelopen 50 jaar verhoogd). Morningstar meent dat de kasstroom voldoende zal blijven om deze uitkeringen voort te kunnen zetten.
Analyse aandeel Kellogg >


PepsiCo
De markt staart zich blind op Pepsi’s ondermaatse prestaties in frisdranken, maar Morningstar denkt dat beleggers het aandeel in bezit moeten hebben voor de snackactiviteiten van de onderneming, die goed zijn voor twee derde van de omzet. Pepsi heeft duurzame concurrentievoordelen in snacks vanwege de enorme wereldwijde distributie en het dominante marktaandeel. Omdat rond een derde van Pepsi’s omzet uit opkomende markten afkomstig is, speelt de belegger met dit aandeel ook in op groeimarkten. De katalysatoren voor dit aandeel worden echter waarschijnlijk de lagere werkloosheid, het veroveren van marktaandeel door merkwijzigingen en/of het eventueel opsplitsen van de frisdrank- en snackactiviteiten, dat in 2012 opwaarts potentieel zou kunnen opleveren.
Analyse aandeel PepsiCo >


Campbell Soup
Ondanks een lastig afgelopen jaar, geplaagd door een sterke kosteninflatie en een intense concurrentiedruk, gaat Morningstar ervan uit dat Campbell Soup in het boekjaar 2012 weer in zijn merken zal investeren. De ongeëvenaarde schaalgrootte leidt volgens ons tot marges in het Amerikaanse soepsegment die ver boven die van andere consumentenproducten uitstijgen. Als het aandeel daalt vanwege de bezorgdheid over agressieve concurrentie of stijgende inputkosten, zouden wij ernaar streven een positie te creëren in deze producent van verpakte levensmiddelen met brede economische slotgracht (grote concurrentievoorsprong).


Meer aandelen
Bekijk ook de andere aandelenanalyses voor deze sector die op morningstar.nl beschikbaar zijn:

Anheuser Busch-InBev
Anheuser-Busch InBev heetf Budweiser succesvol geïntergeerd en het bier powerhouse focust nu op het voortstuwen van de gecombineerde onderneming.

Coca-Cola
Coke's vlaggenschip Coca-Cola zal solide groei in opkomende markten genereren.

Delhaize
De concurrentie-omgeving voor Delhaize blijft op korte termijn uitdagend.

Diageo
Diageo is een producent van sterke drank van de bovenste plank en betaald een aantrekkelijke dividend.

Heineken
Hoewel Heineken’s financiële prestaties goed zijn vergeleken met concurrenten, blijven ze achter bij de leiders in de biersector.

Henkel
Henkel heeft een sterke merkenportefeuille en uitgebreide wereldwijde netwerk voor de toekomst.

Kellogg
Investeringen in productinnivatie, marketing en infrastructuur moeten Kellog op de lange termijn voordeel opleveren.

Nestlé
Een gediversifieerde portefeuille met producten en wereldwijde spreiding zouden Nestlé door het gure economische klimaat moeten loodsen.

PepsiCo
De markt voor frisdrank is uitdagend, maar Pepsi bereikt zijn concurrentievoorsprong met een dominante positie in snacks.

Procter & Gamble
2011Was een moeilijk jaar voor Procter & Gamble en ook 2012 zal geen wandelingetje in het park worden.

Reckitt Benckiser (Aanbevolen Aandeel)
Zorgen over Reckitt's farmadivisie werpt een schaduw op de behoorlijke resulaten bij de divisie consumentenproducten.

SAB Miller
SABMiller consolideert de wereldwijde biermarkt.

Sysco
Met een scheepslading aan concurrentiekracht blijft Sysco zelfs in een uitdagend economisch klimaat winstgevend.

Tesco
Morningstar prefereert Tesco boven andere internationale Europese retailers, maar het aandeel is redelijk gewaardeerd.

Unilever
Morningstar sluit een splitsing van Unilever niet uit.


Vooruitblik 2012
Dit artikel maakt deel uit van een serie met Morningstar's verwachtingen voor 2012. Lees ook:


Outlook sector defensieve consumptiegoederen
Morningstar’s visie op sector defensieve consumptiegoederen
Er is bij producenten van defensieve consumptiegoederen nog steeds druk op de marges, kansen in opkomende markten, afsplitsingen, spin-offs als overnamedoelwitten en op een aantal plekken waarde.

Defensieve consumptiegoederen: opkomende markten compenseren ontwikkelde markten
Een uitgesproken stijging van de consumentenbestedingen in de ontwikkelde markten zal nog een aantal kwartalen op zich laten wachten, maar opkomende markten bieden groeikansen.

Defensieve consumptiegoederen: spin-offs kunnen in 2012 overnamedoelwit worden
Managementteams kijken nog steeds zorgvuldig naar hun productportefeuilles om waarde vrij te maken. Morningstar sluit splitsing Unilever niet uit.

Defensieve consumptiegoederen: 5 interessante aandelen
Morningstar belicht vijf aandelen in de sector defensieve consumptiegoederen die beleggers op hun radar moeten houden.


Outlook sector cyclische consumptiegoederen
Morningstar’s visie op sector cyclische consumptiegoederen

De waardering van ondernemingen reflecteert niet volledig de vertraging in consumentenbestedingen in 2012. Morningstar blijft selectief en focust op structurele winnaars.

Amazon.com één van de winnaars verkoop consumentenelektronica
E-commerce blijft het traditionele verkoopmodel voor consumentenelektronica verstoren.

Cyclische consumptiegoederen: 5 interessante aandelen
Morningstar belicht vijf aandelen in de sector cyclische consumptiegoederen die beleggers op hun radar moeten houden.


Outlook aandelenmarkt en Amerikaanse economie
Verwachtingen voor de aandelenmarkt
Ook als de economie niet sterk aantrekt, kan de aandelenmarkt het toch goed doen in 2012. Er zijn aantrekkelijke beleggingskansen in diverse sectoren.

Morningstar’s vooruitzicht voor de Amerikaanse economie
De kansen op een opwaartse verrassing in 2012 zijn aanzienlijk groter dan die op een neerwaartse. Onvoorspelbare risico's blijven in Europa desondanks op de loer liggen.

Amerikaanse economie beter gepositioneerd dan andere economieën
Wat zijn de gevolgen van de Europese staatsschuldencrisis en de vertragende Chinese economische groei voor de Amerikaanse economie.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten