DSI en Morningstar worden kennispartners

Morningstar Benelux en DSI sluiten een convenant waarin kennispartnership centraal staat.

Morningstar 24 januari, 2012 | 11:04
Facebook Twitter LinkedIn

Het convenant tussen leverancier van onafhankelijk beleggingsonderzoek Morningstar en DSI dat de deskundigheid en integriteit van financieel professionals bevordert speelt in op de vraag uit de markt om het vertrouwen van de consument in de financiële sector te herstellen. Daartoe is het noodzakelijk dat adviseurs die instaan voor de directe financiële dienstverlening voldoen aan bepaalde eisen rond deskundigheid, integriteit en werkervaring.

"Morningstar is als onafhankelijke speler in de beleggingsmarkt een natuurlijke partner voor DSI", aldus Jerry Brouwer, operationeel directeur DSI. "Onze dienstverlening is er ondermeer op gericht om het kennisniveau van de beleggingsprofessional naar een hoger niveau te brengen en vervolgens daarop te houden. De samenwerking met Morningstar zal ons daarbij helpen en versterkt ons bestaande netwerk van kennispartners."

Bart Renner, country manager Benelux bij Morningstar vertelt dat Morningstar de kennis die ze over beleggen heeft wil uitdragen. "Bovendien zien we kansen in de adviesmarkt. We willen de consument helpen door zijn adviseur naast de nodige kennis ook te helpen met het verzamelen van de juiste gegevens."

Het afgelopen jaar kwam Morningstar met een eerste boekwerk rond adviseren over Exchange Traded Funds (ETFs). "Daarop zal Morningstar ook dit jaar voortborduren en met een aantal nieuwe en innovatieve producten komen", aldus Bart Renner.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar  

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten