Eerste actief beheerde ETF in bedrijfsschuld opkomende markten

WisdomTree heeft een actief beheerd ETF geïntroduceerd dat belegt in bedrijfsschuld die uitsluitend wordt uitgegeven door ondernemingen uit opkomende markten.

Robert Goldsborough 28 maart, 2012 | 10:37
Facebook Twitter LinkedIn

Het nieuwe ETF WisdomTree Emerging Markets Corporate Bond Fund (EMCB), dat Western Asset Management als subadviseur heeft, is het eerste fonds dat Amerikaanse beleggers een blootstelling biedt aan in dollar luidende bedrijfsobligaties van emittenten uit alle opkomende markten.

Beleggers blijven zich aangetrokken voelen tot ETF's in schuld uit opkomende markten, die veel hogere opbrengsten genereren dan fondsen die beleggen in vergelijkbare Amerikaanse schuldbewijzen. EMCB levert zo een coupon op van circa 6 procent. EMCB streeft ernaar om ten minste 65 procent van zijn vermogen te beleggen in schuldbewijzen van beleggingskwaliteit met een middellange looptijd van twee tot tien jaar. De portefeuille heeft een gemiddelde looptijd tot de vervaldatum van 7,85 jaar.'

De kostenratio van het nieuwe ETF van 0,60 procent lijkt ons redelijk voor een actief beheerd fonds in obligaties uit opkomende markten.


Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën. De ETF Bibliotheek staat vol artikelen over beleggen in en met ETFs.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert Goldsborough  Robert Goldsborough is an ETF Analyst at Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten