Verse fondsanalyses: Robeco en Delta Lloyd

Een wereldwijd waarde-aandelenfonds van Robeco noteert 'Neutral', een 'nieuwe energie' fonds van Delta Lloyd komt niet verder dan 'Negative'.

Maarten van der Pas 02 april, 2012 | 15:24
Facebook Twitter LinkedIn

De prestaties van een beleggingsfonds van Robeco en van Delta Lloyd zijn door de analisten van Morningstar opnieuw beoordeeld.

Robeco Global Value Equity B EUR Inc
Analyst Rating: Neutral
Morningstar Rating: ***
Analist Jeffrey Schumacher: "Een degelijk fonds met een solide proces. De performance sinds het aantreden van beheerder Christopher Hart is goed. Het grootste aandeel van het goede langetermijnresultaat ligt echter in 2011, waarin het fonds profiteerde van de blootstelling aan Amerikaanse bedrijven. Dit resultaat is bemoedigend, maar het betreft wel een relatief korte periode, temeer daar Hart pas echt hoofdverantwoordelijk is geworden voor deze strategie vanaf 2010. Zijn start biedt echter perspectief. Wij waarderen het fonds daarom vooralsnog met onze rating Neutral."


Delta Lloyd L New Energy B
Analyst Rating: Negative
Morningstar Rating: *
Analist Jeffrey Schumacher: "Een zeer volatiel fonds waarbij wij onze vraagtekens hebben. Delta Lloyd New Energy onderscheidt zich van de andere fondsen in de categorie door de unieke sectorpositionering en de uitgesproken voorkeur voor kleinere bedrijven. Dit maakt het fonds zeer volatiel. Ten opzichte van de categorie blijft het fors achter. Ten opzichte van de referentie-index heeft dit energiefonds het sinds juli 2007 marginaal beter gedaan. De kostenstructuur vinden wij nog steeds niet optimaal. Delta Lloyd New Energy krijgt daarom de rating Negative."


Vorige edities
Verse fondsanalyses: Carmignac, SNS, BlackRock, Comgest en LO

Verse fondsanalyses: SNS

Verse fondsanalyses: Kempen en Robeco

Verse fondsanalyses: Robeco

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings