ETF volgt aandelenselectie top hedge fund managers

Er waren al ETFs die hedge fund strategieën gebruiken, maar nu is er ook een ETF dat de aandelen in de portefeuille van top hedge funds repliceert. 

Maarten van der Pas 13 juni, 2012 | 12:16
Facebook Twitter LinkedIn

Hedge funds hebben het momenteel weliswaar moeilijk om de brede aandelenmarkt te verslaan, maar als het op selecteren van aandelen aankomt dan hebben hedge fund managers voor veel beleggers een voorbeeldfunctie. Top Guru Holdings Index speelt hier op in. De nieuwe ETF belegt in de grootste positie van 68 top hedge funds waaronder John Paulson’s Paulson & Co, Bill Ackman’s Pershing Square Capital Management, David Tepper’s Appaloosa Management, David Einhorn’s Greenlight Capital en Daniel Loeb’s Third Point.


Omdat de grootste posities van hedge funds in een aantal gevallen dezelfde onderneming betreft heeft het fonds in totaal 51 holdings en die zijn gelijkgewogen op 1,96 procent. Aandelen in de sectoren technologie, financiële dienstverlening en industrie vormen bijna 55 procent van het fonds, waaronder Apple, Microsoft, Google, JPMorgan Chase, AIG, SLM, BHp Billiton, Lockheed Martin en Canadian Pacific Railway. Top Guru Holdings Index claimt dat beleggers kunnen meeliften op de expertise van de grootste hedge fund managers.Lees ook

20 Meest geliefde aandelen van hedge funds

Morgan Stanley heeft een lijst van 20 aandelen opgesteld die het meest in de portefeuilles van hedge funds zitten.


7 Hedge fund-ETFs onder het vergrootglas

Veel beleggers vinden hedge funds nog altijd een obscure vermogensklasse. Maar ze kunnen een nuttige rol spelen in een gespreide portefeuille.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten