Hedge funds zetten winst in zomer voort

Hedge funds boekten in augustus voor de derde opeenvolgende maand winst door optimisme over een oplossing van de staatsschuldencrisis in de eurozone. 

Maarten van der Pas 17 september, 2012 | 11:56
Facebook Twitter LinkedIn

De HFRI Fund Weighted Composite Index noteerde een winst van 0,8 procent in augustus met equity hedge, event driven en relative value als de leidende strategiën die elk ook voor de derde maand een plus boekten. Dat blijkt uit cijfers van Hedge Fund Research (HFR), een bureau dat wereldwijd de hedge fund sector analyseert.

‘Hedge funds waren in augustus tactisch gepositioneerd voor de ontwikkelingen bij aandelen, fixed income en grondstoffen, waarbij veel fondsen hun nettoblootstelling aan aandelen strategisch hebben vergroot, hun short euro valutaposities hebben gereduceerd en passend de blootstelling aan obligaties hebben gehedged’, licht Kenneth Heinz, president van HFR, toe.
‘Hoewel fondsen zich bewust zijn van een mogelijke nadelige marktreactie door de voortdurende banken- en staatsschuldencrisis in Europa, zijn recente ontwikkelingen constructief. Doordoor hebben hedge funds een afgezwakte defensieve positionering die rekening houdt met zowel positieve als negatieve scenario’s en een toegenomen volatiliteit door de Europese staatsschuldencrisis. Fondsen hebben een bredere focus die ook de Amerikaanse verkiezingen en de Chinese economische groei in beschouwing nemen.’

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten