Duurzaam beleggen

MICEU: Ivo Mulder (VN) over gemiste kansen bij klimaatbeleid

Have you been struggling to plan your financial future? Here are some ideas that can help you structure your personal finances.

 • water droplets

  Sterk herstel ESG fund flows in vierde kwartaal

  De instroom van nieuw geld in duurzame beleggingsfondsen groeide wereldwijd duidelijk verder in het vierde kwartaal. De verschillen tussen regio's zijn groot. Zo herstelde Europa na drie lastige kwartalen van uitstroom.

 • etf arrow up

  Hoe toegewijd is je fondsbeheerder aan ESG?

  Veel fondsbeheerders en fondshuizen beweren dat ze beleggen volgens ESG-principes. Of ze dat écht doen, kun je checken aan de hand van Morningstar's ESG Commitment Level.

 • ESG World

  Deze trends bepalen groei elektrisch rijden in 2023

  Minder financiering, stijgende verkoopprijzen en hoge elektriciteitskosten: na eerdere recordcijfers doemen er nadelige factoren op voor elektrische auto's in 2023. Maar de wereldwijde trend is nog altijd opwaarts.

 • morningstar ESG moat logo

  Dit zijn de interessantste bedrijven in windenergie

  Bedrijven die zich bezighouden met windenergie hebben in principe goud in handen – maar niet allemaal. We kijken naar de vier favoriete bedrijven van Morningstar in deze industrie: RWE, Orsted, AEP en ENGI.

 • windmolen

  Hoe te beleggen in windenergie?

  Een van de belangrijkste thema’s voor de komende 30 jaar is de energietransitie. Wat is wijsheid voor beleggers die zich binnen dit enorm brede thema willen concentreren op windenergie? Waar liggen dan de kansen?

 • oil

  Duurzaam beleggen in oliebedrijven: wel of niet?

  Veel mensen die duurzaam beleggen, worstelen ermee: moet je helemaal niet meer in de oliesector beleggen? Want wat doe je met olieconcerns die óók fors investeren in duurzame energie? Experts van Morningstar beantwoorden zes lastige vragen.

 • ESG

  Instroom in ESG-fondsen zet glijvlucht door

  Obligaties bieden interessantere yields en aandelen zijn aantrekkelijker gewaardeerd na de recente verkoopgolven. Waar moet je nu instappen? Morningstar's chief investment officer in de Verenigde Staten Marta Norton laat haar licht hierover schijnen. Ze waarschuwt om te snel aan 'buy the dip' te denken.

 • ESG

  Ecologie beleggers, hou de capaciteit van uw fonds goed in de gaten!

  Er was de afgelopen 12 maanden veel vraag naar ecologiefondsen, wat resulteerde in één van de sterkste instromen van beleggersgeld van alle Morningstar categorieën.

 • ESG

  Beleggen volgens ESG-criteria verkleint risico én volatiliteit

  Duurzaam beleggen volgens ESG-criteria kan risico verminderen en rendement juist stimuleren. Dat blijkt uit Morningstar data bij analyse van fondsrendementen over de afgelopen 5 jaar.

 • Green earth 300 by 145

  Zo gebruik je de Morningstar Sustainability Rating

  Steeds meer beleggers willen duurzaamheid een rol geven in hun beleggingen. Morningstar helpt daarbij met tools die beleggingsportefeuilles beoordelen op duurzaamheid: de Morningstar Sustainability Rating en de Carbon Risk Rating. We zetten de basisbeginselen op een rij.

 • Oil 300 by 145

  ESG analyse voor aandelen: om deze drie factoren gaat het

  Morningstar analyseert niet alleen beleggingsfondsen, maar tegenwoordig ook aandelen op duurzaamheid. Dat geeft beleggers de mogelijkheid om duurzaamheid een rol te geven bij al hun beleggingsbeslissingen. Hier gaan we nader in op de drie factoren E, S en G met concrete voorbeelden.

 • Gold trophy 300 by 145

  Zo werkt Morningstar's ESG analyse voor aandelen

  Morningstar maakt analyse van aandelen op duurzaamheid mogelijk. Tegenwoordig nemen de aandelenanalisten van Morningstar de drie ESG-factoren mee in hun beoordeling van aandelen. We leggen uit hoe het werkt.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten