Duurzaam beleggen

MICEU: Ivo Mulder (VN) over gemiste kansen bij klimaatbeleid

Have you been struggling to plan your financial future? Here are some ideas that can help you structure your personal finances.

 • oil

  Duurzaam beleggen in oliebedrijven: wel of niet?

  Funds with the word “global” in the title would have you think investors are getting a mixed portfolio with stocks from all over the world. But is that really the case anymore?

 • morningstar ESG moat logo

  Dit zijn de interessantste bedrijven in windenergie

  Bedrijven die zich bezighouden met windenergie hebben in principe goud in handen – maar niet allemaal. Dat was de conclusie van het eerste deel over de industrie rondom windenergie. In dit tweede deel kijken we specifiek naar de vier favoriete bedrijven van Morningstar in deze industrie: RWE, Orsted, AEP en ENGI.

 • rwe

  Hoe te beleggen in windenergie?

  Een van de belangrijkste thema’s voor de komende 30 jaar is de energietransitie. Wat is wijsheid voor beleggers die zich binnen dit enorm brede thema willen concentreren op windenergie? Waar liggen dan de kansen? Deel 1 van een tweedelige serie over beleggen in windenergie.

 • etf arrow up

  Alleen groenste SFDR fondsen weten nieuw geld op te halen

  SFDR-fondsen ontkwamen niet aan het marktsentiment dat wordt gedomineerd door aanhoudende inflatiedruk, renteverhogingen, een dreigende wereldwijde recessie en geopolitieke risico's. Daardoor kenden de Artikel 6 en Artikel 8 fondsen uitstroom van vermogen, terwijl de groenste Artikel 9 fondsen wel nieuw vermogen aantrokken.

 • ESG

  Instroom in ESG-fondsen zet glijvlucht door

  Obligaties bieden interessantere yields en aandelen zijn aantrekkelijker gewaardeerd na de recente verkoopgolven. Waar moet je nu instappen? Morningstar's chief investment officer in de Verenigde Staten Marta Norton laat haar licht hierover schijnen. Ze waarschuwt om te snel aan 'buy the dip' te denken.

 • water droplets

  Beleggen in water past in duurzaamheidstrend

  De toenemende belangstelling voor beleggen in duurzaamheid en de mogelijke toekomstige schaarste trekt beleggers naar het zogeheten blauwe goud: water. Morningstar onderzoekt de mogelijkheden.

 • ESG

  Ecologie beleggers, hou de capaciteit van uw fonds goed in de gaten!

  Er was de afgelopen 12 maanden veel vraag naar ecologiefondsen, wat resulteerde in één van de sterkste instromen van beleggersgeld van alle Morningstar categorieën.

 • ESG World

  Top-5 Duurzame wereldwijde bedrijfsobligatiefondsen: MFS aan kop

  Duurzame beleggingsfondsen blijven in trek bij beleggers en beleefden een succesjaar in 2020. Deze week nemen wij de Top-5 van duurzame bedrijfsobligatiefondsen onder de loep.

 • ESG

  Beleggen volgens ESG-criteria verkleint risico én volatiliteit

  Duurzaam beleggen volgens ESG-criteria kan risico verminderen en rendement juist stimuleren. Dat blijkt uit Morningstar data bij analyse van fondsrendementen over de afgelopen 5 jaar.

 • Green earth 300 by 145

  Zo gebruik je de Morningstar Sustainability Rating

  Steeds meer beleggers willen duurzaamheid een rol geven in hun beleggingen. Morningstar helpt daarbij met tools die beleggingsportefeuilles beoordelen op duurzaamheid: de Morningstar Sustainability Rating en de Carbon Risk Rating. We zetten de basisbeginselen op een rij.

 • Oil 300 by 145

  ESG analyse voor aandelen: om deze drie factoren gaat het

  Morningstar analyseert niet alleen beleggingsfondsen, maar tegenwoordig ook aandelen op duurzaamheid. Dat geeft beleggers de mogelijkheid om duurzaamheid een rol te geven bij al hun beleggingsbeslissingen. Hier gaan we nader in op de drie factoren E, S en G met concrete voorbeelden.

 • Gold trophy 300 by 145

  Zo werkt Morningstar's ESG analyse voor aandelen

  Morningstar maakt analyse van aandelen op duurzaamheid mogelijk. Tegenwoordig nemen de aandelenanalisten van Morningstar de drie ESG-factoren mee in hun beoordeling van aandelen. We leggen uit hoe het werkt.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings