Morningstar zet ING (L) Invest US High Dividend Fund 'Under Review'

Als gevolg van het vertrek van beheerder Adour Sarkissian plaatsen de beleggingsfondsanalisten van Morningstar het ING (L) Invest US High Dividend Fund Under Review.

Jeffrey Schumacher, CFA 21 mei, 2014 | 17:43
Facebook Twitter LinkedIn

Adour Sarkissian was sinds 2007 de beheerder van ING (L) Invest US High Dividend Fund. Hij had het nodige succes met de strategie, wat in 2012 leidde tot de Morningstar Award voor beste beleggingsfonds in de categorie 'Aandelen Verenigde Staten large cap'. Sarkissian is inmiddels opgevolgd door Moudy El Khodr (foto), die in april overkwam van Petercam. El Khodr is geen onbekende bij ING IM, want hij werkte al eeder van 2006 tot 2011 voor het wereldwijde dividendfonds van de Haagse vermogensbeheerder (ING Hoog Dividend Aandelen Fonds). El Khodr maakt deel uit van de achtkoppige Value Boutique die onder leiding staat van Nicolas Simar en tegenwoordig vanuit Brussel opereert.

De analisten van Morningstar gaan binnenkort bij ING langs om de dividendfondsen onder de loep te nemen en met de nieuwe beheerder te spreken.

ING (L) Invest US High Dividend Fund had een Morningstar Analyst Rating Neutral.


Morningstar Awards 2012: Adour Sarkissian (tweede van links) neemt namens ING (L) Invest US High Dividend Fund een Morningstar Award in ontvangst voor 'beste aandelenfonds Verenigde Staten large cap'. Naast hem San Lie, hoofd research bij Morningstar Benelux.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten