Deze fondsen kregen deze week een ratingwijziging

De fondsanalisten van Morningstar heroverwegen hun oordeel op de fondsen die ze volgen als daar aanleiding toe is. Elke week geven we een overzicht van gewijzigde Morningstar Analyst Ratings door onze analisten. Dit zijn de ratingwijzigingen van deze week.

Robert van den Oever 16 mei, 2018 | 15:29

Stewart Investors Asia Pacific Fund - van Bronze naar Silver

Morningstar-fondsanalist Simon Dorricot verhoogt de Morningstar Analyst Rating voor Stewart Investors Asia Pacific Fund van Bronze naar Silver. Dit fonds wordt sinds begin 2016 geleid door Nick Williamson en in die korte tijd heeft Williamson exceptioneel goede resultaten behaald. Het is zijn eerste verantwoordelijkheid als fondsmanager nadat hij ruime ervaring als analist heeft opgedaan. Hij past de pragmatische aanpak van het team goed toe, een team dat bij Dorricot in hoog aanzien staat. Alles bij elkaar voldoende reden voor een upgrade. 

 

BGF European Equity Income en BGF Euro-Markets - Under Review

BGF European Equity Income en BGF Euro-Markets staan nu Under Review na het vertrek van fondsmanager Alice Gaskell. Zij vormde een duo met medebeheerder Andreas Zoellinger en die zal de strategieën nu in zijn eentje voortzetten. Gaskell en Zoellinger vulden elkaar goed aan, aldus Morningstar-fondsanalist Jeffrey Schumacher en ze waren succesvol, getuige het feit dat ze eerder dit jaar samen werden uitgeroepen tot European Fund Manager of the Year in de categorie Aandelen Europa.

Gaskell heeft haar hele 24-jarige carrière tot dusver bij BlackRock gewerkt en vanaf 1999 is ze Europese mandaten gaan beheren. Samen met Zoellinger maakte ze deel uit van het 21-koppige Europese aandelenteam onder leiding van Nigel Bolton.

 

Invesco Bond - Under Review

Invesco Bond staat Under Review na het vertrek van hoofdbeheerder Josef Portelli. Hij leidde het fonds sinds april 2016 samen met co-beheerder Lyndon Man. Beide hadden elkaar aanvullende deskundigheden. Man blijft co-manager en krijgt nu ondersteuning van Gareth Isaacs en Thomas Sartain. Die laatste is recent overgestapt van Schroders naar Invesco. Morningstar-fondsanalist Irene Ruiz Espejo noemt dit een 'materiële verandering' voor het fonds en daarom gaat het Under Review.

 

Lees meer:

- Fonds van de Week: Vontobel Emerging Markets Debt Fund

- Fonds van de Week: T. Rowe Price Global Technology Equity Fund

Denkt u alles te weten over beleggen? Klik hier om dat te bewijzen met de Morningstar Investing Mastermind Quiz.

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam