15 Geboden voor het beleggen in aandelen

15 Overwegingen voor beleggen in aandelen die leidend zijn bij Morningstars eigen beleggingsstrategie. Ze klinken soms logisch en voor de hand liggend, maar het kan geen kwaad er op zijn nog eens op te wijzen. Want beleggers handelen niet altijd logisch en rationeel.

Maarten van der Pas 07 februari, 2013 | 13:56
Facebook Twitter LinkedIn

Deze beleggingsgeboden zijn niet in stenen tafelen gehouwen. In een tijd dat beleggen volledig is gedigitaliseerd komen ze op digitale wijze tot u. Maar dat doet niets af aan de importantie. Ze klinken soms logisch en voor de hand liggend, maar het kan geen kwaad er op zijn nog eens op te wijzen, zo leert de ervaring. Want beleggers handelen niet altijd logisch en rationeel.

1. Aandelen vertegenwoordigen een eigendom in een onderneming en zijn niet alleen maar stukken papier die verhandeld kunnen worden. Een belegger moet denken en handelen als eigenaar van de onderneming.


2.
Als aandelen stukken eigendom van een onderneming zijn dan moet je aandelen waarderen als ondernemingen. De waarde van een onderneming is de geschatte waarde van alle toekomstige kastromen die ze kan genereren.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid