Nieuwe fondsanalyes: Templeton, Robeco, DWS en Sarasin

Vier obligatiefondsen (high yield, gediversifieerd, wereldwijd) en twee aandelenfondsen (China, wereldwijd) zijn langs de meetlat gelegd. Een mooie opbrengst: 1 keer 'Silver', 4 keer 'Bronze' en 1 keer 'Neutral'.

Maarten van der Pas 27 februari, 2013 | 15:40
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van Templeton, Robeco, DWS en Sarasin zijn door de analisten van Morningstar opnieuw beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

Templeton Global Bond A Acc $
Morningstar Rating: *****
Analyst Rating: Silver
Morningstar-categorie: obligaties wereldwijd
Morningstar-analist Anthony McDonald: "Templeton Global Bond is een aantrekkelijke optie voor beleggers die de risico’s ervan begrijpen. Morningstar merkt op dat het grote belegde vermogen een liquiditeitsuitdaging kan betekenen en wij zijn enigszins bezorgd over de capaciteit van de beheerder om op dezelfde wijze als in het verleden te reageren op onverwachte gebeurtenissen. Niettemin denken wij momenteel dat het fonds nog steeds een rating 'Silver' verdient op basis van onze positieve beoordeling van de beheerder en zijn proces."
Naar volledige analyse Templeton Global Bond A Acc $ >


Robeco Chinese Equities D EUR
Morningstar Rating: ***
Analyst Rating: Bronze
Morningstar-categorie: aandelen China
Morningstar-analist Han de Vries: "Morningstar blijft positief over Robeco Chinese Equities. Ondanks de beperkte omvang van het team blijven we nog steeds overtuigd van de expertise van beheerder Victoria Mio en haar analisten. De verkoop van Robeco aan Orix wijst er vooralsnog niet op dat er belangrijke veranderingen bij het fonds op handen zijn. We blijven vertrouwen hebben in dit fonds en het behoudt onze 'Bronze' rating."
Naar volledige analyse Robeco Chinese Equities D EUR >


Robeco European HY Bds DH
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Bronze
Morningstar-categorie: obligaties Europa high yield
Morningstar-analist Niels Faassen: "Robeco European High Yield Bonds is een aantrekkelijke optie voor beleggers. Het fonds beschikt over een gedegen track record. Sinds de oprichting (november 2005) wist het tot en met december 2012 met een gemiddeld jaarrendement van 7,22 procent de Morningstar categorie 'Europe High Yield Bond' met 1,36 procent per jaar voor te blijven. Morningstar handhaaft haar 'Bronze' rating vanwege het stabiele en ervaren beheerdersteam, het solide proces en het gedegen rendement."
Naar volledige analyse Robeco European HY Bds DH>


Robeco High Yield Bonds 0DH EUR
Morningstar Rating: -
Analyst Rating: Bronze
Morningstar-categorie: obligaties wereldwijd high yield EUR hedged 
Morningstar-analist Niels Faassen: "Robeco High Yield Bonds is een aantrekkelijke optie voor beleggers. Dit fonds beschikt over een lang en gedegen track record. Sinds het aantreden van hoofdbeheerder Sander Bus (september 2001) wist het fonds tot en met december 2012 met een gemiddeld jaarrendement van 7,54 procent de Morningstar categorie met 1,35 procent per jaar voor te blijven. Morningstar handhaaft de 'Bronze' rating vanwege het stabiele en ervaren beheerdersteam, het solide proces en de gedegen prestaties."
Naar volledige analyse Robeco High Yield Bonds 0DH EUR>


DWS Global Growth
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Bronze
Morningstar-categorie: aandelen wereldwijd large cap groei
Morningstar-analist Simon Nöth: "DWS Global Growth overtuigt met een weldoordachte en goed uitgevoerde groeibenadering, die zeer fatsoenlijke resultaten oplevert. Zowel de vaardige fondsbeheerder Nils Ernst, het in verschillende marksituaties bewezen proces en de beneden gemiddelde kosten overtuigen Morningstar. Wij kennen de rating 'Bronze' toe."
Naar volledige analyse DWS Global Growth >


Sarasin Sustainable Bond EUR A
Morningstar Rating: **
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: obligaties EUR gediversifieerd 
Morningstar-analist Natalia Wolfstetter: "In de afgelopen vijf jaar presteerde Sarasin Sustainable Bond iets beter dan het gemiddelde van de Morningstar-categorie 'Obligaties Euro Gediversifieerd'. Gezien de beheerderswissel en de hoge kosten, die het fonds tot een van de duurste in de vergelijkingsgroep maken, behoudt het Morningstar's rating 'Neutral'."
Naar volledige analyse Sarasin Sustainable Bond EUR A >


Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

BlackRock, ING en Petercam

BlackRock, Invesco en Robeco

Robeco

Banque de Luxembourg, Petercam, Robeco en BlackRock

Kempen

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten