Nieuwe fondsanalyses: Fidelity, Keijser Capital en Robeco

Oligatiefondsen van divers pluimage zijn langs de meetlat gelegd. Een fonds  in Nederlandse aandelen krijgt voor het eerst een Analyst Rating. Verder ook nog een fonds in Amerikaanse aandelen. Het resultaat: 1 keer Silver, 2 keer Bronze en 3 keer Neutral.

Maarten van der Pas 05 maart, 2013 | 15:15
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van Fidelity, Keijser Capital en Robeco zijn door de analisten van Morningstar -opnieuw- beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

Fidelity Funds - European High Yield A-Acc-EUR
Morningstar Rating: Bronze
Analyst Rating: ****
Morningstar-categorie: obligaties EUR high yield
Morningstar-analist Marianne Weller: "Morningstar vindt Fidelity European High Yield een aantrekkelijke optie voor de lange termijn. De getalenteerde manager Ian Spreadbury beheert het fonds nog steeds, ondersteund door zijn team en het proces dat hij meer dan 10 jaar geleden ontwikkelde. Wij hebben nog steeds vertrouwen in dit fonds en het behoudt de rating 'Bronze'."
Naar analyse Fidelity Funds - European High Yield A-Acc-EUR >


Add Value Fund
Morningstar Rating: Bronze
Analyst Rating: *****
Morningstar-categorie: aandelen Nederland
Morningstar-analist Han de Vries: "De outperformance van Add Value Fund komt voort uit goede bottom-up aandelenselectie, wat de kern is van het beleggingsproces. De resulterende portefeuille is niet zonder risico; eind 2012 bevatte het slechts elf namen, waarmee het individuele aandelenrisico fors is. Een ander aandachtspunt vinden we de kostenstructuur van het fonds. De basisvergoeding van 1,75 procent is gemiddeld, maar de totale kosten kunnen door een performance fee hoger uitvallen. Het fonds verdient de 'Bronze' rating."
Naar analyse Add Value Fund >


Rorento
Morningstar Rating: Neutral
Analyst Rating: ****
Morningstar-categorie: obligaties wereldwijd EUR hedged 
Morningstar-analist Niels Faassen: "Sinds de aanstelling van hoofdbeheerder Van Trigt heeft Rorento met een jaarlijks gemiddeld rendement van 6,68% beter gepresteerd dan de Morningstar categorie “Obligaties Wereldwijd EUR Hedged” (5,40%) en de eigen benchmark, de BarCap Multiverse Index (5,96%). Deze periode is echter te kort om hier zinvolle conclusies aan te verbinden. Morningstar ziet potentie in het fonds maar vanwege het relatief korte track record behoudt het fonds zijn 'Neutral' rating."
Naar analyse Rorento >


Robeco All Strategy Euro Bonds BH
Morningstar Rating: Neutral
Analyst Rating: ***
Morningstar-categorie: obligaties EUR gediversifieerd
Morningstar-analist Niels Faassen: "Onder de nieuwe beheerder Paul van der Worp moet Robeco All Strategy Euro Bonds zich nog bewijzen. Het track record van Van der Worp op dit fonds is te kort om hier zinvolle conclusies uit te trekken. Over een langere periode bezien presteert het fonds beter dan de categorie maar blijft het achter bij de benchmark. Zo behaalde het van 2008 tot en met 2012 gemiddeld 4,84 procent per jaar, terwijl de categorie en de benchmark rendementen noteerden van respectievelijk 4,10 en 5,91 procent. Het fonds behoudt de 'Neutral' rating."
Naar analyse Robeco All Strategy Euro Bonds BH >


Robeco US Premium Equities D EUR
Morningstar Rating: Silver
Analyst Rating: ****
Morningstar-categorie: aandelen VS large cap waarde
Morningstar-analist Jeffrey Schumacher: "Morningstar is gecharmeerd van Robeco US Premium Equities dat op meerdere vlakken kwaliteit in huis heeft.Onder beheerder  Duilio Ramallo heeft het fonds zeer sterk gepresteerd, waarbij het beschermen van de portefeuille in moeilijke markten zoals 2008 zijn vruchten heeft afgeworpen. Maar ook in 2009 wist Ramallo de portefeuille tijdig te draaien. De laatste drie jaar presteerde het fonds iets minder overtuigend, maar op langere termijn heeft dit fonds onomstotelijk haar waarde laten zien. Wij kennen dit fonds dan ook wederom de rating 'Silver' toe."
Naar analyse Robeco US Premium Equities D EUR >


Robeco Investment Grade Corporate Bd BH
Morningstar Rating: Neutral
Analyst Rating: ***
Morningstar-categorie: obligaties EUR bedrijven
Morningstar-analist Niels Faassen: "Robeco Investment Grade Corporate Bonds is een degelijke keuze voor wie zich bewust is van het specifieke mandaat. Morningstar beoordeelt zowel het team als het proces als bovengemiddeld. De prestaties van het fonds vinden wij vooralsnog niet overtuigend. Het fonds behoudt zijn 'Neutral' rating."
Naar analyse Robeco Investment Grade Corporate Bd BH >

Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

Templeton, Robeco, DWS en Sarasin

BlackRock, ING en Petercam

BlackRock, Invesco en Robeco

Robeco

Banque de Luxembourg, Petercam, Robeco en BlackRock

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten