Nieuwe fondsanalyses: Delta Lloyd, ING, Degroof en Aberdeen

De opbrengst van een aantal nieuwe fondsanalyses: 1 keer 'Gold', 2 keer 'Neutral' maar ook 2 keer 'Negative'.

Maarten van der Pas 12 maart, 2013 | 17:13
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van Delta LLoyd, ING, Degroof en Aberdeen zijn door de analisten van Morningstar -opnieuw- beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

Delta Lloyd Select Dividend Fonds
Morningstar Rating: Neutral
Analyst Rating: *****
Morningstar-categorie: aandelen Europa mid cap 
Morningstar-analist San Lie: "Met een rendement van 31,7 procent kende het Delta Lloyd Select Dividend Fonds een sterk 2012. Voorlopig handhaaft Morningstar zijn 'Neutral' rating, maar we zijn positief over de ontwikkelingen die het team doormaakt en het gedegen beleggingsproces."
Naar analyse Delta Lloyd Select Dividend Fonds >


Delta Lloyd L New Energy B 
Morningstar Rating: Negative
Analyst Rating: *
Morningstar-categorie: aandelen sector alternatieve energie
Morningstar-analist Jefrey Schumacher: "De gepassioneerde beheerder Ad Schellen geeft blijk van verregaande kennis van de thema’s in zijn portefeuille. Hij kan op hoofdlijnen klankborden met collegabeheerders, maar hij moet het fonds wel grotendeels alleen beheren, wat voor een universum van 200 namen volgens ons leidt tot een hoge werkdruk. Schellen past veel kwalitatieve top-down analyses toe in het beleggingsproces, maar het gebrek aan ondersteuning zorgt er naar onze mening ook voor dat de mogelijkheden voor het noodzakelijke diepgaande fundamentele onderzoek en waarderingsanalyses beperkt zijn. Al met al hebben wij de nodige kritiekpunten op dit fonds, waardoor wij de 'Negative' rating handhaven."
Naar analyse Delta Lloyd L New Energy B >


ING Opportunity Obligatie Fonds Inc
Morningstar Rating: Negative
Analyst Rating: **
Morningstar-categorie: obligaties EUR flexibel
Morningstar-analist Jeffrey Schumacher: "Hoewel Morningstar de veranderingen waardeert kan ING Opportunity Obligatie Fonds ons nog onvoldoende overtuigen. Dit fonds kent een gecompliceerde historie waarin het zijn beleggers duidelijk heeft teleurgesteld. Het track record van de beheerders Dirk Frikkee en Roel Jansen is voor ons echter nog te kort om voldoende overtuigd te zijn van het succes van hun aanpak. Hoewel wij content zijn met het beheerteam en de doorgevoerde wijzigingen in het proces willen wij meer zien van dit fonds voordat wij de rating eventueel verhogen. Wij handhaven daarom voorlopig de 'Negative' rating."
Naar analyse ING Opportunity Obligatie Fonds Inc >


Degroof Eqs Belgium Active Acc
Morningstar Rating: Neutral
Analyst Rating: ***
Morningstar-categorie: aandelen België
Morningstar-analist Han de Vries: "Vooral goede aandelenselectie maar ook de lage kosten van het fonds helpen beheerder Dirk Pattyn in het realiseren van outperformance. Morningstar vindt de lage kosten van Degroof Equities Belgium en de goede prestaties tot dusver pluspunten, maar de beperte beleggingsvrijheid en de afwezigheid van analisten die puur op dit fonds werken maakt dat we niet verder gaan dan de 'Neutral' rating."
Naar analyse Degroof Eqs Belgium Active Acc >


Aberdeen Global Asia Pacific Equity E2 
Morningstar Rating: Gold
Analyst Rating: -
Morningstar-categorie: aandelen Azië-Pacific excl. Japan 
Morningstar-analist Amaya Assan: "Aberdeen Global Asia Pacific Equity behoort tot de beste opties voor blootstelling aan Aziatische aandelen. Het fonds profiteert van de samenhangende en intelligente aanpak van het stabiele en ervaren beheerteam, wat resulteert in een solide trackrecord over één, drie, vijf en tien jaar. Volgens Morningstar blijft het fonds een goede keuze voor beleggers op zoek naar een gediversifieerde blootstelling aan Azië. Daarom krijgt het fonds onze hoogste analistenrating: 'Gold'."
Naar analyse Aberdeen Global Asia Pacific Equity E2 >


Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

Fidelity, Keijser Capital en Robeco

Templeton, Robeco, DWS en Sarasin

BlackRock, ING en Petercam

BlackRock, Invesco en Robeco

Robeco

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten