Nieuwe fondsanalyses: Kempen en Robeco

Wat een mooi lijstje: zes beleggingsfondsen waarvan twee keer 'Gold', twee keer 'Silver' en -helaas- twee keer 'Neutral'.

Maarten van der Pas 20 maart, 2013 | 16:49
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van Kempen en Robeco zijn door de analisten van Morningstar -opnieuw- beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

Robeco US Premium Equities D EUR
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Silver
Morningstar-categorie: aandelen Verenigde Staten large cap waarde
Morningstar-analist Jeffrey Schumacher: "Morningstar is gecharmeerd van Robeco US Premium Equities dat op meerdere vlakken kwaliteit in huis heeft. Onder beheerder Duilio Ramallo heeft het fonds zeer sterk gepresteerd, waarbij het beschermen van de portefeuille in moeilijke markten zoals 2008 zijn vruchten heeft afgeworpen. Maar ook in 2009 wist Ramallo de portefeuille tijdig te draaien. De laatste drie jaar presteerde het fonds iets minder overtuigend, maar op langere termijn heeft het onomstotelijk haar waarde laten zien. Wij kennen dit fonds dan ook wederom de rating 'Silver' toe."
Naar analyse Robeco US Premium Equities D EUR >


Robeco Investment Grade Corporate Bd BH
Morningstar Rating: ***
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: obligaties EUR bedrijven
Morningstar-analist Niels Faassen: "Robeco Investment Grade Corporate Bonds is een degelijke keuze voor wie zich bewust is van het specifieke mandaat. Omdat het fonds niet belegt in obligaties van financiële instellingen kan het rendement sterk afwijken van het rendement van de Morningstar categorie. Zowel het team als het proces beoordeelt Morningstar als bovengemiddeld. De prestaties van het fonds vinden wij vooralsnog niet overtuigend. Het fonds behoudt zijn 'Neutral' rating."
Naar analyse Robeco Investment Grade Corporate Bd BH >


Kempen Oranje Participaties
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen Nederland
Morningstar-analist Han de Vries: "Morningstar heeft vertrouwen in het beheerteam en zijn beleggingsfilosofie, maar voor de meeste particulieren die in Nederlandse small- en midcaps willen beleggen, vinden we het door hetzelfde team beheerde, maar beter gespreide en toegankelijke Kempen Orange Fund een betere keuze."
Naar analyse Kempen Oranje Participaties >


Kempen Orange Fund
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Silver
Morningstar-categorie: aandelen Nederland
Morningstar-analist Han de Vries: "Kempen Orange Fund blijft een goede keus voor Nederlandse smallcapbeleggers. De beheerders hebben duidelijk waarde weten toe te voegen: over de lange termijn presteert het fonds beter dan verschillende small/midcapindices. Gezien de focus op kleine Nederlandse ondernemingen ziet Morningstar dit fonds niet als een kernpositie in een beleggersportefeuille, maar het competente en goede uitvoering van het proces maakt dat we dit een goede keuze als aanvullende speler vinden. Dit fonds behoudt onze 'Silver' rating."
Naar analyse Kempen Orange Fund >


Kempen European High Dividend Fund
Morningstar Rating: *****
Analyst Rating: Gold
Morningstar-categorie: aandelen Europa large cap waarde
Morningstar-analist Jeffrey Schumacher: "Het zeer deskundige management en de bekwame uitvoering van een bewezen beleggingstrategie maken Kempen European High Dividend Fund een 'Gold' fonds. Na een stroeve start in 2007-2008 heeft het fonds in de afgelopen drie jaar uitstekend gepresteerd, waarbij het binnen een vergelijkingsgroep van Europese dividendfondsen tot de beste 10 procent behoorde over de periode januari 2010-december 2012, met een gemiddeld risico. Dit is vooral te danken aan de focus op kwaliteit en de consequente toepassing van het proces. Het fonds behoudt zijn 'Gold' rating.
Naar analyse Kempen European High Dividend Fund >


Kempen Global High Dividend Fund
Morningstar Rating: *****
Analyst Rating: Gold
Morningstar-categorie: aandelen wereldwijd large cap waarde
Morningstar-analist Jeffrey Schumacher: "De prestaties van Kempen Global High Dividend Fund zijn duidelijk bovengemiddeld in vergelijking met andere wereldwijd beleggende hoogdividendfondsen. Het fonds laat sinds de start van beheerder Jorik van den Bos 90 procent van haar concurrenten achter zich, met een gemiddeld risico. Dit is vooral te danken aan de focus op kwaliteit en de consequente toepassing van het beleggingsproces. Het fonds behoudt zijn 'Gold' rating."
Naar analyse Kempen Global High Dividend Fund >


Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

Delta Lloyd, ING, Degroof en Aberdeen

Fidelity, Keijser Capital en Robeco

Templeton, Robeco, DWS en Sarasin

BlackRock, ING en Petercam

BlackRock, Invesco en Robeco

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten