Winnaars Morningstar Awards 2013 fondshuizen

En weer verlaat Threadneedle de Awards-ceremonie als beste fondshuis alle assetcategorieën.

Maarten van der Pas 04 april, 2013 | 22:17
Facebook Twitter LinkedIn

Een aantal vermogensbeheerders lijkt een abonnement te hebben op een nominatie voor de Morningstar Awards... en op het winnen van de prijs. Threadneedle is daar hèt voorbeeld van en won ook al in 2009, 2010 en 2012 als beste fondshuis alle assetcategorieën. Opvallend dit jaar waren de drie nominaties die Vanguard op zak had, maar het fondshuis bleef uiteindelijk met lege handen achter.

Threadneedle wint geen Award bij de afzonderlijke fondscategorieën (aandelen, obligaties en mixfondsen), maar toch is het het beste fondshuis. Volgens San Lie, head of research bij Morningstar Benelux, presteren de fondsen van Threadneedle over de volle breedte goed zonder enkele uitschieters. "Vergelijk het met de vijfkamp. Een atleet hoeft voor een gouden medaille ook niet alle vijf de onderdelen te winnen."

Hieronder staat per categorie het winnende fondshuis:

 

Threadneedle Investments

Morningstar over de winnaar: "Morningstar over de winaar: "Threadneedle heeft de afgelopen jaren wat te kampen gehad met wijzigingen in het beheerteam. Gewoonlijk is dat reden voor zorg, maar we zijn gerustgesteld door het feit dat in de meeste gevallen de belangrijkste mensen op hun plek bleven en dat het team voldoende breed is om vertrek op te vangen en een consistent beleggingsbeleid te voeren. Het is mooi om te zien dat het beloningsbeleid bij Threadneedle zo is opgezet dat het onderzoek door de teams promoot."


PIMCO

Morningstar over de winnaar: "We waarderen de aanzienlijke investeringen van Pimco in onderzoek en zijn bekwaamheid om eersteklasmensen aan te trekken. De beleggingscultuur bij deze vermogensbeheerder heeft de groei van de onderneming overleefd. De kosten die Pimco aan beleggers in rekening brengt blijven wel een aandachtspunt."

MFS Investment Management

Morningstar over de winnaar
: "Morningstar over de winaar: "Vermogensbeheerder MFS biedt een breed scala aan beleggingsmogelijkheden aan, maar houdt zich verre van het aanbieden van allerlei populaire thema's. De onderneming staat onder leiding van mensen die zijn opgeklommen aan de hand van hun beleggingen en er is een teamcultuur. Aan de beleggingskant hebben analisten de mogelijkheid om carrière te maken en de beloning van de senior analisten komt overeen met die van de portefeuillemanagers. Het verloop bij MFS is laag.""


Delta Lloyd Asset Management

Morningstar over de winnaar: "Delta Lloyd hanteert verschillende beleggingsstrategieën. De meeste fondsen hebben een top-down thematische aanpak. Enkele fondsen hebben juist een strikte bottom-up benadering. De verschillen in kwaliteit in het fondsenaanbod zijn groot. We zijn te spreken over een aantal strategieën, maar zien we ook mindere fondsen in het aanbod."
Threadneedle Investments

Morningstar over de winnaar: "Morningstar over de winaar: "Threadneedle heeft de afgelopen jaren wat te kampen gehad met wijzigingen in het beheerteam. Gewoonlijk is dat reden voor zorg, maar we zijn gerustgesteld door het feit dat in de meeste gevallen de belangrijkste mensen op hun plek bleven en dat het team voldoende breed is om vertrek op te vangen en een consistent beleggingsbeleid te voeren. Het is mooi om te zien dat het beloningsbeleid bij Threadneedle zo is opgezet dat het onderzoek door de teams promoot.""


Lees ook:

Winnaars Morningstar Awards 2013 aandelenfondsen

Winnaars Morningstar Awards 2013 obligatiefondsen

Winnaars Morningstar Awards 2013 mixfondsen 

Winnende beleggingsfondsen Morningstar Awards 2013 (per fondshuis)

Over de Morningstar Awards

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten