Nieuwe fondsanalyses: BNP Paribas en Kempen

Vier vastgoedfondsen van BNP Paribas en Kempen. Verder dan een 'Neutral' waardering komen ze -vooralsnog- niet.

Maarten van der Pas 17 april, 2013 | 12:18
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van BNP Paribas en Kempen zijn door de analisten van Morningstar -opnieuw- beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

BNP Paribas Global Property Securities Fund Classic Inc
Morningstar Rating: ***
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen sector onroerend goed indirect
Morningstar-analist Niels Faassen: "Sinds de aanstelling van Jan Willem Vis als nieuwe hoofdbeheerder tot en met eind februari 2013 heeft BNP Paribas Global Property Securities Fund Classic een gemiddeld jaarrendement behaald van 15,18 procent. Dit is een outperformance van 3,22 procent ten opzichte van de Morningstar categorie (11,96 procent). Ook de benchmark (14,97 procent) werd gedurende deze periode verslagen. De prestaties onder Vis zijn aantrekkelijk, maar hij heeft nog te kort de leiding om hier zinvolle conclusies aan te kunnen verbinden. Het fonds behoudt daarom vooralsnog zijn 'Neutra'l rating."
Naar analyse BNP Paribas Global Property Securities Fund Classic Inc >


BNP Paribas High Income Property Fund Classic Inc
Morningstar Rating: *
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen sector onroerend goed indirect
Morningstar-analist Niels Faassen: "Het BNP Paribas High Income Property Fund maakt tot op heden geen verpletterende indruk. Sinds de aanstelling van de nieuwe beheerder Jan Willem Vis tot en met eind februari 2013 heeft het fonds een gemiddeld jaarrendement behaald van 11,10 procent. Dit is een underperformance van 0,86 procent ten opzichte van de Morningstar categorie (11,96 procent). Op 5-jaars basis presteerde het fonds eveneens slechter dan het categoriegemiddelde tegen een fors hoger risico. Voor wie specifiek kiest voor een op dividend gericht vastgoedfonds is dit fonds het overwegen waard, maar Morningstar denkt dat er betere opties zijn. Het fonds behoudt zijn 'Neutral' rating."
Naar analyse BNP Paribas High Income Property Fund Classic Inc >


BNP Paribas Property Securities Fund Far East Inc
Morningstar Rating: ***
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen sector onroerend goed Azië indirect
Morningstar-analist Niels Faassen: "Ondanks een goede start van de nieuwe hoofdbeheerder Khing-An Liem bij het BNP Paribas Property Securities Fund Far East blijft Morningstar terughoudend in zijn overtuiging. Sinds de aanstelling van Liem (juli 2011) tot en met eind februari 2013 heeft het fonds een gemiddeld jaarrendement behaald van 24,56 procent. Dit is een outperformance van 3,01 procent ten opzichte van de Morningstar categorie (21,55 procent. Liem staat echter nog te kort aan het roer om hier sterke conclusies aan te kunnen verbinden. Verder vinden wij de omvang en ervaring van het team benedengemiddeld. Het fonds behoudt daarom zijn 'Neutral' rating."
Naar analyse BNP Paribas Property Securities Fund Far East Inc >


Kempen Best Selection European Property Fund
Morningstar Rating: *
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: Aandelen sector onroerend goed Europa indirect
Morningstar-analist Niels Faassen: "Sinds het aantreden van beheerder Matthijs Storm in december 2011 tot en met eind januari 2013 heeft Kempen Best Selection European Property Fund beter gepresteerd dan de Morningstar categorie. Het track record onder de huidige beheerder is echter te kort om hier sterke conclusies aan te kunnen verbinden. Over een langere periode bezien blijven de prestaties van dit fonds achter bij het categoriegemiddelde. Wel is Morningstar van mening dat met het nieuwe beleggingsproces noodzakelijke verbeteringen zijn doorgevoerd. Daarom verhogen wij onze opinie van 'Negative' naar 'Neutral'."
Naar analyse Kempen Best Selection European Property Fund >

 

Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

Skagen, Pictet en BlackRock

Delta Lloyd, Robeco en Petercam

JPMorgan, ASN, Robeco en Degroof

Kempen en Robeco

Delta Lloyd, ING, Degroof en Aberdeen

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten