Bepaal uw financiële prioriteiten met Morningstar’s beleggingspiramide

DE BEPROEFDE BELEGGINGSPORTEFEUILLE - Beleggers moeten er voor waken dat ze niet met allerlei klein-kaliber beleggingskwesties bezig zijn, waardoor ze de echt belangrijke zaken uit het oog verliezen. De beleggingspiramide helpt om keuzes in de juiste volgorde te maken.

Maarten van der Pas 16 september, 2014 | 8:15
Facebook Twitter LinkedIn

De piramide is een dankbare vorm om een hiërarchische ordening aan te brengen. Het belangrijkste staat onderaan in de voet van de driehoek en wat minder telt in de top. De piramide van Maslow is een bekende, waarin de universele behoeften van de mens zijn gerangschikt. Of neem de voedselpiramide, een ander voorbeeld om het belang van een evenwichtige voeding uit te leggen.

Morningstar gebruikt de piramidevorm om beleggers te helpen prioriteiten te stellen bij het beleggen. Hoe ze hun tijd en middelen het beste kunnen besteden. Aan de onderkant van de piramide staan de activiteiten waar een belegger het de meeste tijd en energie in moet steken, omdat ze de grootste impact op de resultaten hebben. In de top staan taken die zeker de moeite waard zijn, maar die minder van invloed zijn.

Onderstaande beleggingspiramide helpt beginnende beleggers op weg. Maar het kan ook meer ervaren beleggers bijstaan om op koers te blijven. Want hoe meer een belegger weet, hoe groter de kans dat hij wordt opgeslokt door kwesties van klein kaliber. En de echte game changers uit het oog verliest zoals hoeveel je maandelijks uitgeeft en opzij zet voor vermogensopbouw en de totale vermogensallocatie.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid