Genomineerden Morningstar European Fund Manager of the Year Awards: aandelen wereldwijd

Vincent Strauss en Wojciech Stanislawski (Comgest) zijn oude bekenden bij de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards. Vorig jaar waren ze er ook al bij. Zullen ze dit keer de prijs wel in ontvangst kunnen nemen als beste wereldwijde aandelenbelegger? Ze hebben stevige concurrentie van Charles Pohl (Dodge & Cox) en Jeremy Podger (Fidelity).

Maarten van der Pas 24 februari, 2015 | 9:01
Facebook Twitter LinkedIn

Charles F. Pohl

Beleggingsfonds: Dodge & Cox Worldwide Global Stock Fund
Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: Gold

Morningstar over Dodge & Cox Worldwide Global Stock Fund:
Voor beleggers met een lange termijnhorizon en die tegen een stootje kunnen is dit fonds met de ervaren beheerder Charles Pohl aan het roer een uitstekende keus voor blootstelling aan wereldwijde aandelen. In vergelijking met concurrenten kan de volatiliteit van dit fonds hoger zijn, maar beleggers worden daarvoor goed beloond met een bovengemiddeld rendement op langere termijn.

Bekijk de prestaties van Dodge & Cox Worldwide Global Stock Fund EUR Acc >


 


Charles F. Pohl

Jeremy Podger

Beleggingsfonds: Fidelity Global Special Situations
Morningstar Rating: ****
Morningstar Analyst Rating: Silver
(beleggingsfonds is niet in Nederland verkrijgbaar)

Morningstar over Fidelity Global Special Situations:
Dit beleggingsfonds is in handen van de ervaren beheerder Jeremy Podger. De sterke combinatie van zijn beproefde beleggingsmethode en Fidelity's grote analistenteam heeft voor beleggers tot nu toe sterke resultaten opgeleverd.


Jeremy Podger

Vincent Strauss en Wojciech Stanislawski

Beleggingsfonds: Comgest Growth Emerging Markets
Morningstar Rating:
*****
Morningstar Analyst Rating:
Gold

Morningstar over Comgest Growth Emerging Markets:
Dit fonds is één van de beste om mee te beleggen in opkomende markten. Het wordt al meer dan tien jaar beheerd door de getalenteerde Vincent Strauss en Wojciech Stanislawski, die op een collegiale manier samenwerken met de rest van het beheerteam.
Hun beleggingsstrategie is duidelijk voor de lange termijn en beleggers moeten dan ook een langetermijnhorizon hebben om echt van de kwaliteiten van dit fonds te profiteren.

Bekijk de prestaties van Comgest Growth Emerging Markets Acc >


BeleggingsfondsMagellan
Morningstar Rating
*****
Morningstar Analyst Rating
Gold

Morningstar over Magellan:
Dit fonds is één van de beste om mee te beleggen in opkomende markten. Het wordt al meer dan tien jaar beheerd door de getalenteerde Vincent Strauss en Wojciech Stanislawski, die op een collegiale manier samenwerken met de rest van het beheerteam.
Hun beleggingsstrategie is duidelijk voor de lange termijn en beleggers moeten dan ook een langetermijnhorizon hebben om echt van de kwaliteiten van dit fonds te profiteren.

Vorig jaar waren Vincent Strauss en Wojciech Stanislawski ook genomineerd voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award

Bekijk de prestaties van Magellan C  >Vincent Strauss en Wojciech Stanislawski


Bekijk ook de genomineerden in de categorie 'Aandelen Europa' en 'Obligaties Europa'.

Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards
Aan de basis van de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards staat de expertise van Morningstar's Europese team van beleggingsfondsanalisten om de allerbeste fondsbeheerders van Europa te identificeren.

Om voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award in aanmerking te komen, moet een fondsmanager niet alleen in 2014 goede resultaten hebben neergezet. Ook over langere termijn moet hij beleggers consistent een goede dienst hebben bewezen. En zal dat naar verwachting ook in de toekomst blijven doen. Het zijn fondsbeheerders die door de analisten van Morningstar hoog worden gewaardeerd. Alleen managers van beleggingsfondsen met een Morningstar Analyst Rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold' komen dan ook in aanmerking.

Met een positieve Analyst Rating geven Morningstar’s fondsanalisten aan, dat ze verwachten dat het fonds op lange termijn (over een economische cyclus heen) beter zal presteren dan de index en/of de categorie. Deze fondsen doorstaan een strenge beoordeling op basis van de 5-pilarenmethode waarbij de analisten kijken naar de fondsmanager en zijn beheerteam (people), het fondshuis (parent), het beleggingsproces (proces), het rendement (performance) en de kosten (price).

Morningstar’s Europese team van beleggingsfondsanalisten nomineert fondsmanagers voor de Morningstar Fund European Fund Manager of the Year Award. Dit team bestaat uit 30 analisten die werken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Noorwegen en Finland. Alleen beleggingsfondsen die hun domicilie in een Europees land hebben komen voor de Award in aanmerking.

De prestigieuze Morningstar European Fund Manager of the Year Award wordt uitgereikt op donderdag 19 maart 2015 tijdens de Morningstar Institutional Conference Europe in Amsterdam.

Lees ook het artikel Het Award-seizoen barst los over het verschil tussen de Morningstar Awards en de Morningstar European Fund Manager of the Year Award.


Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten