Duurzaam beleggen: maak kennis met de Morningstar Sustainability Rating

Ruim een jaar na de lancering is de Morningstar Sustainability Rating van toepassing op 34.000 beleggingsfondsen. U kunt de mate van duurzaamheid van die fondsen inzien met behulp van deze duurzaamheidsrating. Alle informatie over de Morningstar Sustainability Rating is samengebracht op één plek zodat u in één oogopslag alles te weten komt.

Robert van den Oever 03 mei, 2017 | 15:52
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar helpt u bij het nemen van uw beleggingsbeslissingen en sinds ruim een jaar ook met het duurzaam maken van uw beleggingsportefeuille. De Morningstar Sustainability Rating geeft inzicht in de mate van duurzaamheid van beleggingsfondsen aan de hand van de posities in hun portefeuille. Met de rating heeft de belegger dus een instrument in handen om te kunnen zien wat de fondsen werkelijk doen in plaats van te moeten afgaan op wat ze zeggen dat ze doen.

In de institutionele markt constateert Morningstar duidelijk toenemende vraag naar duurzame beleggingen. Voor veel professionele beleggers is duurzaamheid een vast onderdeel geworden van hun beleggingsbeleid, en niet langer een keuze voor een niche. Ook voor de particuliere belegger biedt de Morningstar Sustainability Rating de mogelijkheid om duurzaamheid op te nemen in zijn keuzeproces.

Om het u nog makkelijker te maken, hebben we voor u alle artikelen, video's en informatie over de Sustainability Rating gebundeld op een centrale plek. Daar vindt u in één oogopslag alles wat u weten wil:

 

Voorlopig blijft duurzaam beleggen bij Morningstar boven aan de agenda staan. Op de genoemde verzamelpagina blijven wij de komende tijd artikelen en wetenswaardigheden over duurzaam beleggen toevoegen.

Hier vindt u de nieuwste artikelen over duurzaam beleggen:

- Beleggen in een toekomst van aanhoudende klimaatverandering

- Gestage groei van instroom in duurzame beleggingsfondsen

- Duurzaamheid bij Europese large-cap aandelenfondsen

Deze fondsen scoren op Morningstar Analyst én op Sustainability Rating

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten