Duikvlucht op de beurs in november: Dan Kemp over de gevolgen voor waarderingen.

De aandelenbeurzen hebben afgelopen maand te maken gekregen met koersdalingen. Beleggers schrikken van zo'n duikvlucht, maar Morningstar's Dan Kemp kijkt liever naar de waarderingen, en die zijn nog altijd hoog. Kemp gaat in dit video-interview dieper in op de waarderingsverschillen tussen Europa en de Verenigde Staten.

Robert van den Oever 08 december, 2017 | 9:04
Facebook Twitter LinkedIn

Het lijkt ineens heel wat, de 300 punten die de Britse FTSE 100 index verloor in de afgelopen maand. In het licht van de geringe volatiliteit van de laatste tijd is het veel, maar op langere termijn bezien hoort het gewoon bij het normale patroon van stijgingen en dalingen, zegt Dan Kemp, Chief Investment Officer van Morningstar Investment Management Europe.

Beleggers schrikken desondanks toch van zo'n duikvlucht, maar dat is volgens Kemp niet nodig na een lange periode met een bullish karakter, zeker niet gezien de huidige hoge waarderingen op de aandelenmarkten.

In een interview met Morningstar's Emma Wall gaat Dan Kemp verder in op de verschillen in waardring tussen de aandelenmarkten in Europa en in de Verenigde Staten. Bekijk hier het hele interview:

 

Lees meer van Dan Kemp:

- De rol van cash in de beleggingsportefeuille

Waarde of groei: wat is de beste strategie voor wereldwijde aandelen?

10 jaar na uitbreken crisis weer hoge waarderingen. Wat te doen?

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten