Zo kan Royal Dutch Shell omgaan met een aanhoudend lage olieprijs

De olieprijs beweegt zich al een tijdlang tussen 50 en 60 dollar per vat en dat niveau lijkt vooralsnog aan te houden. Ondanks die lage olieprijs weet Royal Dutch Shell toch goed geld te verdienen en dat zal ook in de toekomst zo zijn. Morningstar-analist Allen Good praat u bij over de stappen die Shell daartoe heeft gezet.

Robert van den Oever 18 december, 2017 | 13:13
Facebook Twitter LinkedIn

Het nieuws rondom Royal Dutch Shell werd de voorbije weken beheerst door de mededeling dat de oliereus de keuze voor een stock dividend schrapt en terugkeert naar een dividend dat uitsluitend in contanten wordt uitgekeerd. Dat is een bewijs dat het weer goed zit met de financiële gezondheid van Shell, vindt Morningstar-aandelenanalist Allen Good.

 

Naar aanleiding van de recente jaarlijkse Management Day van Shell maakte analist Good een nieuw company report en daarover vertelt hij in het onderstaande interview. Want er is meer aan de hand dan alleen het dividend. Want hoe kan Shell geld verdienen in een situatie waarin de olieprijs langdurig op een laag niveau ligt? De oliegigant heeft zich voorbereid op een olieprijs die zich gedurende langere tijd in de range tussen 50 en 60 dollar per vat beweegt, legt Good uit.

Ook geeft de analist zijn projecties voor 2020, een belangrijk jaar vanwege de eigen doelstellingen die Shell zichzelf heeft opgelegd. Vooruitkijkend vindt hij dat het aandeel Shell momenteel ondergewaardeerd is.

Bekijk hier het volledige interview met Morningstar-aandelenanalist Allen Good over Royal Dutch Shell:

 

Lees meer over aandelen:

- Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen - december

Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen - december 

Ultimate Stock Pickers kiezen blue-chips in derde kwartaal

YouTube is ondergewaardeerd onderdeel van Alphabet

Morningstar verwacht geen break-up General Electric

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten