Amerikaanse staatobligaties zijn aantrekkelijk gewaardeerd

De yields op Amerikaanse obligaties beginnen te stijgen. Dat is voor Morningstar's Dan Kemp reden om er weer naar te kijken, terwijl hij er eerder juist van wegbleef. Kemp legt uit waarom Amerikaanse obligaties nu interessant zijn.

Robert van den Oever 14 maart, 2018 | 13:30
Facebook Twitter LinkedIn

Amerikaanse obligaties vertonen stijgende yields en dat is voor Dan Kemp, chief investment officer van Morningstar Investment Management, reden om er weer naar te kijken. In het bijzonder Amerikaanse staatobligaties zijn volgens hem momenteel interessant.

Eerder hield Kemp zich juist verre van deze obligatiecategorie, maar 'Amerikaanse staatsobligaties zijn nu aantrekkelijk gewaardeerd', vindt Kemp. Europese, Britse en corporate bonds daarentegen zijn wat Kemp betreft aan de dure kant, dus vanuit oogpunt van rendement momenteel minder interessant.

De Amerikaanse obligaties zijn in beweging gekomen door zorgen over inflatie en negatieve berichtgeving, maar puur kijkend naar de waardering is de situatie juist positief, legt Kemp uit in een interview met Morningstar's Emma Wall. Bekijk hier het volledige interview:

 

Lees meer van Dan Kemp:

- Is de bubbel op de aandelenmarkten gebarsten?

- Waardebeleggen is een kwestie van geduld

Zit er nog waarde in Amerikaanse aandelen?

Duikvlucht op de beurs: Dan Kemp over de gevolgen voor waarderingen

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings