Nieuwe ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar

De voorbije week kende slechts twee gewijzigde Morningstar Analyst Ratings, nadat de week daarvoor juist een flinke lijst met upgrades, downgrades nieuwe ratings omvatte. Dit zijn de twee aanpassingen van afgelopen week.

Robert van den Oever 07 augustus, 2018 | 11:20
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe rating

BlueBay Global Sovereign Opportunities - Neutral

Dit fonds wordt door Morningstar-fondsanalist Francesco Paganelli voorzien van een Morningstar Analyst Rating van Neutral. Het volgt een veelbelovende strategie binnen het liquid alternative wereldwijde macro universum, maar het is nog te vroeg om het volledige vertrouwen uit te spreken in of het fonds in staat zal zijn om sterke, voor risico aangepaste rendementen op de lange termijn te laten zien.

Hoofdbeheerder Russel Matthews volgt een teamaanpak bij het uitvoeren van zijn strategie die lijkt op die van een hedge fonds. Het fonds belegt in wereldwijde staatsobligaties en valuta en mikt ope en absoluut rendement van tussen de 5 en 7% bij een te verwachten volatiliteit van 8%. Matthews en zijn collega's volgen een discretionaire aanpak om zowel long als short posities in te nemen in ontwikkelde en opkomende markten, waarbij ze volop ruimte hebben om dat in te vullen conform hun visie.

Paganelli vindt dat het fonds sterke punten heeft, waaronder een ervaren en goed toegerust team van obligatiespecialisten met een wereldwijd bereik. Echter, dit is ook een tamelijk ongeteste strategie met grote flexibliteit als het gaat om de uitvoering. Dat resulteert in een lastig te voorspellen patroon voor de toekomst en daarom zijn we nu nog aan de voorzichtige kant.

 

Upgrade

Robeco BP US Select Opportunities - van Bronze naar Silver

Beheerder Steven Pollack is met zijn 30 jaar in de beleggingswereld zeer ervaren. Hij leidt al sinds juli 2001 het Amerikaanse zusterfonds van Robeco BP US Select Opportunities, en dat heet JHancock Disciplined Value Mid Cap. Dit fonds is een van de betrouwbaarste keuzes in het mid-cap universum, ondanks de beperkte flexibiliteit die het gevolg is van de enorme hoeveelheid assets.

De aanpak van dit fonds is een effectieve combinatie van kwantitatieve en fundamentele analyse. De kern is gestoeld op bedrijven met aantrekkelijke relatieve waardes, positief momentum en gezonde fundamentele kenmerken van de business. Pollack vermijdt aandelen die zijn omgeven door onzekerheid of tegenslagen en dat heeft bijgedragen aan het beperken van het neerwaarts risico. Daarom verhoogt Morningstar-fondsanalist Natalia Wolfstetter de Morningstar Analyst Rating van Bronze naar Silver.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 23 juli t/m 29 juli 2018

Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings