Nieuwe ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar

Er waren voor afgelopen week wederom twee gewijzigde Morningstar Analyst Ratings te noteren: één nieuwe rating en één upgrade. Morningstar licht ze hier toe.

Robert van den Oever 15 augustus, 2018 | 8:51
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe rating

HSBC GIF Asia Bond  - Neutral

Portefeuillemanager Gregory Suen, die dit fonds op dagelijkse basis beheert, heeft deze strategie sinds 1 april 2011 onder zijn hoede vai een unit trust in Hong Kong. Hij brengt 18 jaar ervaring in de beleggingsindustrie mee. De meeste ervaring heeft hij met het beheren van credit portefeuilles in Azië. Omdat hij zo'n ervaren credit belegger is, zou hij volgens Morningstar-fondsanalist Don Yew zijn brede ervaring meer moeten aanwenden om het actieve risico budget van het fonds effectiever aan het werk te zetten. Daarom wil de analist momenteel niet verder gaan dan een Morningstar Analyst Rating van Neutral.

 

Upgrade

Fidelity Germany - van Bronze naar Silver

Dit fonds is volgens Morningstar-fondsanalist Barbara Claus een sterke optie op het gebied van Duitse aandelen en daarom verhoogt zij de Morningstar Analyst Rating van Bronze naar Silver. Hoewel de aanstellingstermijn van beheerder Christian von Engelbrechten met 7,5 jaar korter is dan die van beheerders van andere fondsen in Duitse aandelen die een positieve Analyst Rating hebben, heeft hij bewezen dat hij een deskundig belegger is die consistent diepgaande kennis van zijn portefeuilleposities laat blijken.

Ook is Morningstar positief over de bredere researchcapaciteit van het fondshuis Fidelity. Het belangrijkste zwakke punt van dit fonds zijn de hoge kosten, maar die kunnen overwonnen worden door de deskundigheid van de beheerder, de bovengemiddelde researchmiddelen en de goed verankerde aanpak die Von Engebrechten voldoende ruimte geeft om zijn overtuigingen tot uitdrukking te laten komen.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 30 juli t/m 5 augustus 2018

Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten