Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben laten wekelijks hun licht schijnen over beleggingsfondsen die een ratingwijziging verdienen. Deze week is er voor Nederland één fonds dat een downgrade krijgt. Lees hier waarom.

Robert van den Oever 25 september, 2018 | 8:51
Facebook Twitter LinkedIn

Downgrade

Fidelity India Focus Fund - van Silver naar Bronze

Morningstar verlaagt de Morningstar Analyst Rating van het Fidelity India Focus fonds van Silver naar Bronze, want Bronze weerspiegelt beter het huidige niveau van vertrouwen dat Morningstar-fondsanalist Jan Nel in het fonds en zijn beheerteam heeft. 

Sandeep Kothari is als ervaren lokale marktexpert aangetrokken als adviseur en vervult die rol sinds september 2013. De portfoliomanager is Amit Goel sinds april 2016. Kothari belegt aandelen die groei bieden tegen een redelijke prijs en in cyclische diepe-waarde aandelen. Met zijn ervaring en expertise heeft hij waarde weten te creëren voor zijn eindbeleggers.

Dit fonds biedt een interessante propositie, maar Morningstar heeft de peer group van deze categorie opnieuw tegen het licht gehouden vanuit portefeuillemanager-perspectief. Daaruit komt naar voren dat het beleggingsproces van dit fonds gebaat zou zijn bij meer structuur en dat de allocatie tussen meer groei- en waarde-aandelen aandacht verdient.

Alles bij elkaar reden voor Morningstar-analist Jan Nel om het fonds in rating te verlagen van Silver naar Bronze.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 10 t/m 16 september 2018

Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten