Drie technologie-aandelen met een hoog dividend

Technologie-aandelen hebben het lastig in de afgelopen weken. De aandelenkoersen dalen over een breed front, ook die van gezonde bedrijven met een aantrekkelijk dividend. Dat schept kansen. Morningstar licht er drie semiconductor-aandelen uit die nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Robert van den Oever 20 november, 2018 | 13:54
Facebook Twitter LinkedIn

Na een lange periode waarin ze elke andere categorie keer op keer versloegen, hebben technologie-aandelen het in de afgelopen weken en maanden juist lastig. Bij beurscorrecties dalen juist hun aandelenkoersen het hardst.

Meest recent is de koersdruk door berichten dat de verkoop van iPhones tegenvalt door achterblijvende vraag vanuit consumenten. Dit sentiment zet meteen de hele halfgeleider-sector onder druk. De koersdalingen gaan over een breed front, dus ook de bedrijven die fundamenteel gezond zijn, worden afgestraft. Dat schept kansen.

Kansen pakken
Want de gedaalde koersen maken de aandelen van bedrijven met sterke en houdbare concurrentievoordelen, Economic Moat in de terminologie van Morningstar, juist aantrekkelijker om in te stappen, beargumenteert Morningstar's technologie-aandelen analist Brian Colello. Het kan zijn dat de koersen nog wat verder zakken, maar beleggers moeten niet wachten tot het absolute dieptepunt is bereikt, want als de bodem zich aftekent, is de opwaartse beweging al ingezet en is de belegger eigenlijk te laat.

Beter is het volgens Colello om nu de kans te pakken en de aandelen te selecteren van bedrijven die het best en het meest zullen profiteren als de beurzen en de markt weer aantrekken.

Drie aantrekkelijke tech-aandelen
Als eerste noemt de analist Intel. Dit aandeel noteert tegen een korting van 25% ten opzichte van de Fair Value die hij ervoor berekent. Het aandeel heeft te lijden gehad onder de wisseling aan de top met de nieuwe CEO en ook speelden vertraging bij productie en levering de chipmaker parten. Colello denkt dat het bedrijf daar weer bovenop zal komen, want het heeft niets voor niets een Wide Moat rating dankzij onder andere zijn dominante marktposities.

De andere twee interessante aandelen zijn KLA Tencor en Lam Research, beide actief in chipmachines. KLA heeft een Wide Moat rating en een aantrekkelijk dividendrendement van 3,2%. Lam Research heeft een Narrow Moat rating en een dividendrendement van 2,9%. Hun aandelenkoersen noteren respectievelijk 25% en 20% onder Colello's Fair Value berekeningen en dat maakt ze interessant.

Bekijk hier de video waarin Morningstar's technologie-aandelen analist Brian Colello zijn drie tips nader in detail toelicht:

 

Lees meer:

- Uitgevers in transitie naar digitale toekomst

- Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large-cap aandelen  - november

- Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen - november

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten