De balans tussen aandelen en obligaties: NN IP's Ewout van Schaick over mixfondsenstrategie

De mixfondsen van NN IP zijn al jarenlang een vaste waarde bij de finalisten en de winnaars van de Morningstar Awards. Zo ook dit jaar, want het NN Dynamic Mix Fund I won de Morningstar Awards in de categorie mixfondsen. Ewout van Schaick, Head of Multi-Asset van NN IP, legt uit hoe zijn team de balans zoekt tussen aandelen en obligaties voor de mixfondsenrange met verschillende profielen.

Robert van den Oever 10 april, 2019 | 9:02
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De mixfondsen van NN IP zijn al jarenlang een vaste waarde bij de finalisten en de winnaars van de Morningstar Awards. Zo ook dit jaar, want het NN Dynamic Mix Fund I won de Morningstar Awards in de categorie mixfondsen. Ewout van Schaick, Head of Multi-Asset van NN IP, vertelt voor de camera van Morningstar wanneer en waarom NN IP de weging in aandelen in de loop van 2018 heeft verlaagd.

Ook blikt Van Schaick vooruit op de komende maanden. Want het huidige marktklimaat vraagt om reactie op de bewegingen die plaatsvinden: een constante obligatiemarkt en een duidelijk herstel op de aandelenmarkt. Wat meer risico nemen is nu passend, anders dan in de tweede helft van vorig jaar.

Bekijk de video waarin Ewout van Schaick, Head of Multi-Asset van NN IP, de strategie van zijn mixfondsenrange uiteenzet.

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings