Comcast is het aantrekkelijkst onder US telecomaandelen

In de Amerikaanse telecomsector is Comcast momenteel het aantrekkelijkste aandeel. Niet vanwege de waardering, maar wel vanwege de vooruitzichten rond het dividend. Op het gebied van dividend is bij Comcast meer te verwachten dan bij diens concurrenten. Morningstar's telecomanalist legt uit hoe dat zit.

Robert van den Oever 26 november, 2019 | 10:28
Facebook Twitter LinkedIn

Onder de Amerikaanse telecomaandelen was AT&T lange tijd het aantrekkelijkste volgens Morningstar, maar sinds hedgefonds Elliott zich enkele maanden geleden als activistisch aandeelhouder heeft ingekocht, heeft AT&T een fikse koerssprong gemaakt. Daardoor is het aandeel niet langer ondergewaardeerd, maar licht overgewaardeerd ten opzichte van de Fair Value van 37 dollar die Morningstar-analist Michael Hodel ervoor calculeert.

Dividendrendement
Daarom kijkt Hodel nu naar andere Amerikaanse telecomaandelen. Daarbij is het dividendrendement een belangrijke maatstaf. Dat ligt voor AT&T en Verizon op respectievelijk 5% en 4%. Comcast zit daar onder met 2%, maar Comcast heeft meer groeimogelijkheden op dividendgebied.  

Want Comcast heeft momenteel een veel lagere pay-out ratio dan de andere twee: 25-30% van zijn vrije kasstroom, waar AT&T en Verizon op zo'n beetje het dubbele poercentage zitten. Dat geeft Comcast de ruimte om zijn dividend in de komende jaren te laten groeien.

Dividendgroei
Sterker nog, dat doet Comcast nu al. Waar AT&T en Verizon hun dividend met zo'n 2% per jaar hebben laten stijgen, deed Comcast er bij de meest recente verhoging 10% bovenop. Met het oog op de toekomst is de meeste dividendgroei dus te verwachten bij Comcast. 

Analist Hodel ziet signalen daarvoor in de integratie van het overgenomen Sky, waardoor de focus meer zal komen te liggen op het gewone dividend in plaats van op aandeleninkoop. Uiteindelijk zullen aandeleninkopen ook weer op het menu komen, als de overname voldoende geintegreerd is en de schuld ver genoeg is afgebouwd om weer een comfortabele leverage ratio te kunnen tonen.

Comcast 26 11 2019

Hoewel Comcast dus geen absoluut koopje is, want het noteert zo'n beetje op de Fair Value koers van 45 dollar per aandeel, is het vanwege de verwachtingen voor de dividendgroei momentele wel het aantrekkelijkste aandeel onder de Amerikaanse telecombedrijven.

Comcast koersgrafiek 26 11 2019

 

Lees meer over aandelen:

Robotica industrie moet verder kijken dan automotive om te kunnen groeien

Hoe zeker zijn de dividendrendementen van de Europese banken?

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings