Saudi Aramco: dit vindt Morningstar ervan

De beursgang van Saudi Aramco trok wereldwijd veel aandacht, maar is het olie-aandeel ook echt interessant voor beleggers? Morningstar-analist Allen Good geeft zijn visie op de waardering, de concurrentiepositie en het dividend van 's werelds grootste olieproducent.

Holly Black 19 december, 2019 | 13:08
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De beursgang van Saudi Aramco was de grootste tot dusver en trok daarmee wereldwijd de aandacht. Toch stapten alleen beleggers uit de Golfregio in. Is het aandeel van de grootste olieproductent ter wereld een interessante optie? Morningstar-analist Allen Good geeft in deze video zijn visie op het aandeel. 

De analist geeft zijn waardering van het aandeel, positioneert het bedrijf te midden van het internationale concurrentieveld en bespreekt de toegankelijkheid van het aandeel dat aan de beurs in Saoedie-Arabië genoteerd staat. Ook het dividend en de zekerheid daarvan komt aan de orde.

Niet in de laatste plaats bespreekt analist Good het thema governance rond dit aandeel. Want de Saoedische staat is en blijft de grootaandeelhouder in het bedrijf en daarmee de invloedrijkste beslisser.

 

Lees meer over Saudi Aramco:

- Effect van Saudi Aramco op indices blijft vooralsnog beperkt

Hoeveel is Saudi Aramco nu echt waard?

Saudi Aramco: een lakmoesproef voor duurzame beleggers

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings