We voeren onderhoud aan de website uit en daardoor kunt u eventueel kleine haperingen ervaren. We vragen uw geduld tijdens deze werkzaamheden.

Dit zijn de nieuwste ratingwijzigingen door de fondsanalisten van Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben weer volop beleggingsfondsen opnieuw beoordeeld of voor het eerst voorzien van een Morningstar Analyst Rating. Bekijk in dit overzicht de meest recente ratingwijzigingen.

Robert van den Oever 12 februari, 2020 | 9:07
Facebook Twitter LinkedIn

Upgrades

Fidelity Asian Smaller Companies - van Bronze naar Silver

De fondsanalisten van Morningstar zijn nog altijd positief over dit fonds vanwege de gedisciplineerde implementatie van het beleggingsproces door de ervaren portefeuillebeheerder Nitin Bajaj, en de middelen die hem ten dienste staan in de vorm van het grote analistenhteam van Fidelity.

De vernieuwde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die een grotere nadruk legt op kosten en de prestaties ten opzichte van concurrenten, leidt voor de clean share class Y tot een upgrade van Silver naar Gold.

 

Robeco QI European Conservative Equities - van Silver naar Gold

Dit fonds is een aantrekkelijke optie voor beleggers vanwege het getalenteerde team, het goed gedefinieerde proces en het betrouwbare resultatenpatroon. vindt Morningstar-analist Ronald van Genderen. Zijn vertrouwen in het team en het proces is niet veranderd, getuige de het Above Average oordeel op de People en High op de Process Pillar, net als bij de Global variant van dit fonds. 

De vernieuwde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op kosten en de prestaties in vergelijking met de benchmark, leidt voor de clean share class C voor een upgrade van Silver naar Gold, de hoogst haalbare Morningstar Analyst Rating. Ook daarbij geldt voor deze European en voor de Global variant hetzelfde.

 

Downgrades

Man GLG Japan CoreAlpha - van Gold naar Silver

Dit fonds blijft een goede optie voor blootstelling aan Japanse waarde-aandelen. Beheerder Stephen Harker past op disciplineerde en consistente wijze een waarde-gedreven beleggingsaanpak toe en hij wordt ondersteund door een stabiel team. Het proces wordt consistent toegepast en zal naar verwachting op de lange termijn positieve rendementen laten zien. 

De overtuiging van Morningstar in dit fonds is echter verminderd vanwege een herbezinning op de strategie conform de manier waarop vergelijkbare concurrenten het aanpakken. Daarbij komt meer nadruk te liggen op de beheerder zelf bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Deze herbezinning heeft geleid tot een hogere drempel om de best-in-class te kunnen worden.

Als gevolg van de vernieuwde methodologie van de Morningstar Analyst Rating die een grotere nadruk legt op kosten en de prestaties ten opzichte van concurrenten, daalt de Morningstar Analyst Rating voor de clean share class van Gold naar Silver.

  

Lees meer:

- De nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar - 21 januari t/m 3 februari

- Zo werkt de vernieuwde Morningstar Analyst Rating

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings