Drie kansrijke opkomende landen volgens Robeco

Opkomende landen zijn allesbehalve homogeen. Daarom kijkt Wim-Hein Pals, Head of Emerging Markets Equity bij Robeco, naar drie verschillende regio's. Hij ziet kansen in Brazilië, Indonesië en India. In deze video legt Pals uit wat die drie landen interessant maakt.

Holly Black 18 februari, 2020 | 8:16
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De vooruitzichten voor opkomende markten in 2020 zijn positief. Maar dat begrip opkomende markten omvat gebieden die zeer divers zijn. Daarom kijkt Wim-Hein Pals, Head of Emerging Markets Equity bij Robeco, naar drie verschillende regio's. In gesprek met Morningstar's Holly Black legt Pals uit in welke drie landen hij de beste kansen ziet voor beleggers: Brazilië, Indonesië en India.

In Brazilië voert de huidige regering stevige hervormingen door die een duidelijk herstel van de economie teweegbrengen. In Indonesië is de opkomst van een welvarende middenklasse die de binnenlandse consumptie opstuwt de grote groeimotor. Datzelfde speelt ook in India, op de langere termijn en in veel grotere omvang.

Want ook India draait in toenemende mate op binnenlandse vraag. Beleggen in India is volgens Pals niet langer een zaak van bedrijven selecteren die hun omzet en winst uit export halen. Uiteraard is de IT nog altijd een sterke bedrijfstak, maar nu zijn het vooral de sectoren die drijven op binnenlandse vraag die voor Pals interessant zijn: financials, vastgoed en industrie.

Bekijk het interview van Holly Black met Wim-Hein Pals over de kansen in opkomende markten.

 

Bekijk ook de video waarin Wim-Hein Pals dieper ingaat op de groeitrends in opkomende markten:

- Groei emerging markets versnelt in 2020

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten