Groei emerging markets versnelt in 2020

Er zijn volop redenen om positief te zijn over opkomende markten, zegt Wim-Hein Pals, Head of Emerging Markets Equity bij Robeco. Toenemende welvaart, groei van de handelsrelaties en stijgende vraag naar grondstoffen voor accu's in elektrische auto's zijn slechts enkele van de factoren die emerging markets opstuwen.

Holly Black 14 februari, 2020 | 9:00
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De groeivooruitzichten voor opkomende markten zijn goed, vindt Wim-Hein Pals, Head of Emerging Markets Equity bij Robeco. Nu de handelsconflicten en de daarmee samenhangende vrees op de beurzen zijn opgelost, is de weg vrij voor groei, vertelt hij in een interview met Morningstar. De negatieve effecten van de corona-virus uitbraak zullen weliswaar enige vertraging in het groeipad kunnen betekenen, maar Pals is positief over de groei op lange termijn.

Belangrijk daarbij is de versnelling van de groei van het BBP in landen als China, India, Brazilië en Rusland. Dat duidt op stijgende welvaart bij een grotere bevolkingsgroep. In India bijvoorbeeld zullen er tegen 2023 zo'n 100 miljoen bovengemiddeld welvarende jonge consumenten zijn. Ook in andere landen stijgen opleidingsniveau en welvaart. Dat creërt een omgeving voor sterke groei en dan is het zaak de juiste aandelen te selecteren.

Ook versnelt de groei van de winst per aandeel van veel bedrijven in opkomende landen. Dat is voor aandelenbeleggers een belangrijk signaal, aldus Pals.

In gesprek met Morningstar's Holly Black gaat Pals verder in op de duurzaamheidsaanpak van Robeco. Al sinds 2001 speelt duurzaamheid een rol in het beleggingsbeleid van Robeco, zo legt Pals uit in deze video.

Bekijk het volledige gesprek van Holly Black met Wim-Hein Pals.

 

Bekijk ook dit nterview waarin Pals uitlegt welke drie opkomende landen volgens hem kansrijk zijn:

- Drie kansrijke opkomende landen volgens Robeco

 

 

 

Lees meer:

- Top-5 Aandelenfondsen emerging markets

- Fonds van de Week: Robeco Emerging Stars Equities

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten