Chinese internetbedrijven kunnen profiteren van corona-virus uitbraak

De uitbraak van het corona-virus belemmert de wereldwijde handelsstromen en het reizen van en naar China. Daar hebben veel bedrijven op korte termijn flink last van. Maar de situatie biedt ook kansen, in het bijzonder voor de Chinese internetbedrijven. Morningstar onderzoekt welke bedrijven en sectoren kunnen profiteren voor de langere termijn.

19 februari, 2020 | 8:52
Facebook Twitter LinkedIn

De uitbraak van het corona-virus in China heeft geleid tot een rem op de handelsstromen van en naar China en ook op het binnenlandse verkeer. Handelsrelaties zijn afgesneden en daardoor zijn fysieke goederenstromen zijn tot siltstand gekomen. Bovendien kunnen consumenten een veel gebieden de straat niet op en dus kopen ze ook niets waardoor de handel op grote en kleine schaal opdroogt.

Dat raakt veel bedrijven enorm hard, zeker op de korte termijn, maar er zijn ook partijen die van de situatie kunnen profiteren: de Chinese internetbedrijven.

Want als je de deur niet uit kan, dan laat je de goederen gewoon bezorgen. Dat geldt in de eerste plaats voor voedingswaren, al dan niet vers, maar dat strekt zich uit tot aan kleding enzovoort.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid