Spannende tijden waar beleggers van kunnen profiteren

Het zijn spannende tijden voor beleggers met alle grote koersdalingen van de laatste tijd. Morningstar kijkt naar de situatie met de blik op de lange termijn. Dan Kemp, chief investment officer van Morningstar Investment Management, geeft beleggers richting over hoe door de huidige markt heen te manoeuvreren.

Holly Black 19 maart, 2020 | 14:10
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Het is een bijzonder spannende tijd voor beleggers en velen zullen het lastig vinden om met de huidige situatie om te gaan, aldus Dan Kemp, chief investment officer van Morningstar Investment Management. Want wat moet je doen? Je vooral niet laten leiden door sentiment, maar de blik op de lange termijn gericht houden, zegt hij.

De waardering van aandelen op de lange termijn, ofwel de Fair Value volgens Morningstar, is van belang, en vervolgens gaat het erom hoe de actuele koersen zich verhouden tot die Fair Value. De huidige situatie biedt kansen om aandelen te kopen tegen koersen die ver beneden hun Fair Value liggen. De nasleep van de financiële crisis van 2008 heeft laten zien dat wie durfde in te stappen op het dieptepunt in 2009, vervolgens in de jaren daarna een uitstekend rendement heeft geboekt.

Maak dus op een verstandige manier gebruik van de kansen die er nu zijn voor de belegger, zegt Dan Kemp. Bekijk de video voor zijn volledige analyse van de huidige marktomstandigheden.

 

Lees meer:

Oliereuzen kunnen dividend handhaven ondanks duikeling olieprijs

- Hoe om te gaan met volatiele markten

- 3 grafieken die pleiten voor de lange termijn

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings