Oliereuzen kunnen dividend handhaven ondanks duikeling olieprijs

De aandelen van de grote oliebedrijven zijn hard geraakt tijdens de afstraffing op de beurzen van de afgelopen dagen, en de olieprijs is gekelderd. Dat wakkert de vrees voor dividendverlaging aan. Morningstar-analist Allen Good geeft zijn visie: hij denkt dat de aantrekkelijke dividenden gehandhaafd kunnen worden. 

Holly Black 18 maart, 2020 | 0:54
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De hoge dividendrendementen van olie-aandelen vormen een belangrijk deel van hun aantrekkingskracht. Behalve hoog zijn de dividenden ook solide gebleken in de loop der jaren. Maar door de kelderende koersen op de aandelenbeurzen wereldwijd en de rap dalende olieprijs, mede als gevolg van ruzie tussen de grote oliepriducerende landen, is de vrees onder beleggers aangewakkerd dat de dividenden gevaar lopen. 

Morningstar's olie-analist Allen Good geeft zijn visie op de situatie rond de oliebedrijven. Hij is van mening dat ze door hun sterke balansen in staat zullen zijn om hun aantrekkelijke dividenden te kunnen blijven uitbetalen, ook nu de olieprijs sterk is gedaald en wellicht voor langere tijd laag zal blijven. Bekijk de video voor de visie van Morningstar op de oliesector.

Benieuwd naar het volledige rapport van Morningstar over de oliesector?

Get My Copy

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings