Dit zijn de meest ondergewaardeerde aandelen na de verkoopgolf

Morningstar's Alex Morozov legt uit welke aandelen interessant zijn na de verkoopgolf van afgelopen maart. De sterrenrating voor aandelen van Morningstar biedt houvast bij de selectie.

Holly Black 16 juni, 2020 | 13:20
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De verkoopgolf die de aandelenmarkten in zijn greep hield, met name afgelopen maart, heeft heel wat aandelen hard geraakt en daarmee aantrekkelijker gewaardeerd gemaakt. Morningstar geeft de waardering weer met de sterrenrating voor aandelen, op een schaal van 1 tot en met 5 sterren. Bij 1 ster is er weinig verschil tussen de actuele koers en de Fair Value die Morningstar berekent, bij 5 juist veel, dus onderwaardering.

Morningstar's Alex Morozov, hoofd Europese aandelenanalyse, legt in gesprek met Morningstar's Holly Black het sterrensysteem nog eens uit en hij laat zien dat het aandtal aandelen met 4 of 5 sterren als gevolg van de verkoopgolf flink is toegenomen.

Morozov maakt wel de kanttekening dat onder invloed van de economische vertraging de aandelenanalisten van Morningstar soms hun Fair Value verlagen vanwege de afgenomen verdienkracht en winstpotentieel van een bedrijf. Alle factoren in ogenschouw genomen, biedt de sterrenrating een heldere blik op de waardering van een aandeel.

Ook noemt Morozov voorbeelden van aandelen met 5 sterren die interessant zijn: bierbrouwer Anheuser-Busch InBev en farmaciereus Bayer. Bekijk de video om van Alex Morozov te horen waarom deze aandelen nu aantrekkelijk zijn.

 

Bekijk ook eerdere video's over aandelen:

- Hier liggen de kansen in luchtvaartaandelen

Aandelen in gezondheidszorg zijn overgewaardeerd

Kansen in de chemiesector

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten