Welke groei-aandelen hebben Europese fondsbeheerders gekocht?

Morningstar brengt het tweede deel in een nieuwe serie waarin we kijken naar welke aandelen recentelijk zijn aangekocht door vooraanstaande Europese fondsbeheerders. Na de waarde-aandelen kijken we deze keer naar de aankopen in groei-aandelen.

Fernando Luque 17 maart, 2021 | 14:23
Facebook Twitter LinkedIn

Buy

Morningstar analyseert in deze nieuwe serie iedere maand welke aandelen fondsbeheerders in heel Europa hebben aangekocht. In het eerste deel bekeken we de aankopen in waarde-aandelen; deze keer richten we ons op groei-aandelen.

Dat eerste deel, inclusief uitleg over de methode die Morningstar toepast om de fondsen te selecteren, vindt u hier:

 

Wat hebben groei-beheerders gekocht? 

In het Europese universum zijn er zeven fondsen die voldoen aan onze criteria. Een van de belangrijkste kenmerken die we hebben vastgesteld bij onze selectie van waarde-fondsen, namelijk dat de portefeuilles erg verschillend van elkaar zijn, geldt ook voor het groei-segement.

growth funds

Van de 65 aandelen die deel uitmaken van de top 10 posities van deze fondsen (let wel: voor het fonds Comgest Growth Europe hebben we alleen de Top 5 in beschouwing genomen, aangezien er geen top 10 beschikbaar is), zijn 11 bedrijven vertegenwoordigd in ten minste twee van de lijsten met top posities.

novo

Novo Nordisk (NOVO), dat een drie sterren rating heeft bij Morningstar en een Wide Moat rating, is duidelijk favoriet bij de groei-managers, want het aandeel komt voor in vijf van de zeven portefeulles. MFS European Research en TM Crux European Special Situations zijn de twee fondsen die dit farmacie-aandeel zelfs in hun top 10 hebben staan. Daarbij is het zaak op te merken dat het meest voorkomende aandeel in de top 10 van de beste waarde-managers ook bedrijf in de sector gezondheidszorg is.

Voor Novo Nordisk heeft Morningstar-analist Karen Andersen, die specialist op het gebied van de gezondheidszorg sector is, recentelijk de Fair Value verhoogd naar $73 per aandeel van eerder $68, vanwege solid jaarresultaten over 2020 en duidelijke vooruitging in de pijplijn aan nieuwe geneesmiddelen die in ontwikkeling zijn, met name GLP-1 voor diabetes en obesitas, maar ook Alzheimer en NASH (Nonalcoholic steatohepatitis).

De groei-beheerders hebben een lagere portefeuille-omzet dan hun evenknieën in waarde, met minder rote veranderingen in hun top 10 posities. Slechts vijf aandelen zijn nieuw in de lijsten en nemen daarin een 8e of 10e plaats in. 

 top 10

 

Dit is het tweede deel in een regelmatig terugkerende serie over recente aandelenaankopen door vooraanstaande Europese fondsbeheerders. We zullen alle delen uit deze serie bundelen op een eigen pagina op de Morningstar-website.

What Have Fund Managers Been Buying?

Read the Full List

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten