Hoe duurzaam is het succes van Zoomtopia?

Videoplatform Zoom gaat als een speer sinds de uitbraak van de coronapandemie. Er gebeurt dan ook veel bewonderenswaardigs bij het Californische bedrijf. Dat neemt niet weg dat de huidige koers van het aandeel Zoom zwaar overdreven is.

Rentsje de Gruyter 21 juni, 2021 | 11:11
Facebook Twitter LinkedIn

Dat iemand het woord Zoomtopia bedacht heeft, is niet zo vreemd. Het doet ook een beetje utopisch aan hoe hard het Amerikaanse communicatieplatform in anderhalf jaar tijd is gegroeid. Net zoals het bijzonder is hoe ‘zoomen’ een begrip is geworden, en zijn opmars blijft doen naast grote partijen zoals Teams van Microsoft.

Tegelijkertijd is het ook niet raar dat er sceptici zijn die denken dat de enorme groei van Zoom-gebruikers vooral door de coronapandemie en thuiswerken voortgestuwd is. Zij vragen zich af of het succes van het platform dat vooral bekend is vanwege zijn videobel-tool, wel blijvend zal zijn in de tijd die eraan komen, waarin burgers en werknemers weer steeds vaker veilig live kunnen afspreken.

De beurswaardering van Zoom versterkt die scepsis: op 18 juni jongstleden lag die boven de 370 dollar per aandeel, omgerekend iets meer dan 310 euro. Begin deze maand was dat nog 327 dollar. Morningstar-analist Dan Romanoff deelt die scepsis over de beurskoers: ook hij vindt dat het aandeel zwaar overgewaardeerd is. Tegelijkertijd vindt hij de laatste cijfers die Zoom bekendmaakte, en de vooruitzichten voor heel 2021 zo indrukwekkend dat hij wel de Fair Value van het aandeel opnieuw heeft verhoogd. In Morningstars ogen ligt de reële waarde van Zoom nu op 245 dollar; dat was 223 dollar.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Rentsje de Gruyter  Rentsje de Gruyter schrijft freelance voor Morningstar Benelux.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookies