Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor juli.

Robert van den Oever 15 juli, 2021 | 16:53
Facebook Twitter LinkedIn

De Morningstar Global Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. De lijst omvat de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index. De lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Global Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen, verdeeld over een aantal sectoren.

Duur en goedkoop
De Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index steeg in juni met 1,23% en sloot de maand af op een stand van 5.139. De markt lijkt vanuit bottom-up perspectief fair gewaardeerd, waarbij de gemiddelde premie voor aandelen in de index uitkomt op 9% per eind juni. Dat is een 1 procentpunt hogere premie dan een maand eerder; per eind mei was dat 8%.

Op relatieve basis is gezondheidszorg de duurste sector en die noteert tegen een premie van gemiddeld 19% ten opzichte van de Fair Value. De grootste korting is er bij de energiesector die gemiddeld 5% onder de Fair Value noteert.

Kijken we naar de waarderingen van de Global Large-Mid Cap Pick List, dan zien we een gemiddelde korting van 25% ten opzichte van de Fair Value. Energie is de goedkoopste sector met een korting van 45% ten opzichte van de Fair Value.

De meeste nieuwe namen voor deze maand komen uit de sector gezondheidszorg die vier nieuwe namen bijdroeg. Daarvan heeft het aandeel Viatris de grootste korting met 25%.

De nieuwkomers
Van de aandelen die nieuw op de lijst zijn, lichten we de volgende voorbeelden toe aan de hand van de sterke punten die de aandelenanalisten van Morningstar voor ze hebben vastgesteld:

 

Air Products & Chemicals
De plannen voor kapitaalallocatie ter waarde van 18 miljard dollar betekenen snelle groei door nieuwe kansen. Na de overname van de gasproductie businesses van Shell en GE in 2018 is Air Products wereldmarktleider in dit segment en kan het profiteren van de groeiende gas-uit-kolen activiteiten in China en India. De investeringen op locatie zullen leiden tot minder risico en een stabiele kasstroom.

Viatris
Als werldwijd toonaangevend generieke medicijnproducent kent Viatris schaalvoordelen die concurrenten niet hebben. De recente samenvoeging met Upjohn versterkt het leiderschap en de kans om stabielere winstgevendheid te realiseren. De ontwikkeling van complexe generieke medicijnen in eigen beheer moet significante omzetgroei aanjagen. 

Lenovo
Het marktaandeel in de bouw van het hyperscale data centers groeit dankzij grote cloud infrastructuur aanbieders zoals Amazon, Microsoft, Google en Alibaba. Door die schaalgrootte kan winstgevendheid bereikt worden. De leidende positie in Latijns-Amerika wordt versterkt en het marktaandeel in Noord-Amerika en Europa, sleutelmarkten voor mobiel, is aan het groeien. Lenovo wint ten opzichte van Hewlett Packard en Dell op de markt voor pc's, en dat stuwt de resultaten van de pc-divisie op.

Meiji Holdings
De trend naar gezond eten en functional foods speelt Meiji in de kaart, vooral in Azië. De productenmix is verbeterd met meer premium en functional aanbod, hetgeen de marge en de winstgevendheid zal opstuwen. Premium chocola en sportvoeding en nieuwe formules voor retailkanalen zijn opkomende productcategorieë waar omzetgroei uit kan voortkomen.

 

Bekijk hier de volledige Global Large-Mid Cap Pick List voor juli:

l1

l2

l4

l3

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten