De bodem van de chip-cyclus is bereikt

VIDEO - Samsung boekte in het voorbije kwartaal zijn slechtste operationele resultaten in 14 jaar. Erger nog is dat het bedrijf aankondigde dat het de productie de komende tijd flink gaat verlagen. Dat belooft weinig goeds voor de bredere chipindustrie.

Kate Lin 09 mei, 2023 | 14:22
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De geplande productievermindering door Samsung Electronics is een slecht teken voor de chipindustrie. Zo'n productieverlaging is al jaren niet meer voorgekomen, zegt Morningstar's director aandelenresearch in Hong Kong, Kazunori Ito.

Na grote chiptekorten toen de wereld weer openging na de covid-pandemie, beginnen de voorraden zich alweer snel op te stapelen, signaleert Ito. De vraag naar elektronische apparatuur vanuit consumenten neemt volgens hem sterker af dan verwacht en daarom is een productievermindering van wel 20 tot 30% nodig. Wat dit betekent voor de chipindustrie in de komende kwartalen legt hij in deze video uit aan Kate Lin, Morningstar's research editor in Hong Kong. Positief signaal is dat de bodem van de cyclus in de chipindustrie lijkt te zijn bereikt.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Kate Lin

Kate Lin  is data journalist bij Morningstar Asia in Hong Kong

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten