Meest gelezen artikelen in 2011

U bent dol op lijstjes. U wilt gewoon een handig staatje van de beste fondsen en de meest aantrekkelijke aandelen, zo blijkt uit dit overzicht.

Maarten van der Pas 28 december, 2011 | 9:57
Facebook Twitter LinkedIn

1. 10 Top dividendaandelen door topbeleggers
Morningstar presenteert 10 aantrekkelijke aandelen voor beleggers die de zekerheid van dividend zoeken.

2. Vooruitblik aandelen grondstoffen
Morningstar geeft zijn verwachtingen voor de sector grondstoffen in het eerste kwartaal. En presenteert 5 favoriete aandelen.

3. 3 Europese banken van topkwaliteit
Sommige banken kunnen de staatsschuldencrisis in de eurozone beter doorstaan dan anderen. Morningstar zocht uit welke.

4. Aanbevolen Aandelen
Analisten van Morningstar zetten ultiem aantrekkelijke aandelen op Morningstar's lijst van Aanbevolen Aandelen.

5. Koopjesjagen met 5 sterrenaandelen
Door de recente koersdalingen zijn veel aandelen op Morningstar's lijst met 'Aanbevolen Aandelen' maximaal ondergewaardeerd.

6. 20 Tips voor het beleggen in aandelen
De aandelenanalisten van Morningstar geven 20 tips waarvan zij denken dat deze u zullen helpen een betere belegger te worden.

7. Vooruitblik technologie-aandelen
Morningstar geeft zijn verwachtingen voor de technologiesector in het eerste kwartaal. En presenteert 5 favoriete techaandelen.

8. 14 Topaandelen
De derde editie van De Aandelengids staat in het teken van beleggen in grondstoffen en het telt 14 Aanbevolen Aandelen in diverse sectoren.

9. Zeven tips voor zenuwachtige obligatiebeleggers
Zullen obligaties de komende maanden en jaren hun aantrekkingskracht verliezen? En zo ja, hoe kunt u zich beschermen?

10. De beste wereldwijde aandelenfondsen
Welke beleggingsfondsen in wereldwijde, Europese en Amerikaanse aandelen hebben de hoogste waardering van Morningstar.


Doe mij maar een handig overzicht van de beste beleggingsfondsen (in een bepaalde categorie) en de meest aantrekkelijke aandelen (in een bepaalde sector). Dat wil de bezoeker van morningstar.nl, zo blijkt uit bovenstaand overzicht van de meest gelezen artikelen op deze site. Kijk maar hoe vaak er een getal voorkomt in een titel en woorden als 'topkwaliteit' en 'aanbevolen'. Het zijn op één na ook allemaal artikelen over aandelen.

Deze conclusie is logisch. De analisten van Morningstar volgen wereldwijd aandelen en de meest aantrekkelijke (van ondernemingen met een grote concurrentievoorsprong en -flink-ondergewaardeerd) krijgen het predikaat 'Aanbevolen Aandeel'. Niets makkelijker voor een belegger dan om kant en klaar een analyse van onderneming en aandeel gepresenteerd te krijgen. Wij geven de voorzet en u bepaalt zelf of u hem inkopt.

Gelukkig weerspiegelt deze top 10 ook nog enigszins de actualiteit. Europese banken zitten door de staatsschuldencrisis in de eurzone in het verdomhoekje, maar ze zijn niet allemaal over één kam te scheren. Morningstar zocht naar bankaandelen van goede kwaliteit. En wat 2011 leert is dan obligaties niet langer saai en degelijk zijn. Morningstar gaf tips aan de nerveuze obligatiebelegger.

Hoe praktisch de lijstjes ook zijn, er verschijnen op morningstar.nl ook handige artikelen over bijvoorbeeld het samenstellen en beheren van een beleggingsportefeuille. Artikelen over meer beleggingsbrede thema's dan een specifiek setje aandelen. Die staan niet in deze top 10, maar ik wil ze u niet onthouden. Het mooiste en beste van 2011 geef ik daarom in de editors pick (volgt later vandaag).

In 2012 gaat Morningstar uiteraard door met het geven van haar visie op sectoren en noemen van welke aandelen aantrekkelijk zijn. Lijstjes blijven er verschijnen, net als goede artikelen.


Lees ook
Meest geraadpleegde beleggingsfondsen in 2011

Editor's pick: het beste en mooiste van 2011

De populairste aandelen op morningstar.nl

Eindejaarscontrole van uw beleggingsportefeuille in 5 stappen

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings