5 Vragen om aan Facebook-ceo Mark Zuckerberg te stellen

Ondanks alle positieve vibraties rond de beursgang van Facebook blijft u natuurlijk een kritische belegger.

Maarten van der Pas 14 mei, 2012 | 14:07
Facebook Twitter LinkedIn
*Wat vindt u van het plaatsen van video's op Facebook door gebruikers? Biedt het voor sociale netwerken meer of minder mogelijkheden dan foto's?

*Tot nu toe heeft Facebook geen licentiedeals voor content gesloten. Ziet u voor Facebook een rol weggelegd om de markt voor contentdistributie te betreden waarbij het muziek, video, films en live-registratie van evenementen aanbiedt?

*Met betrekking tot het vasthouden en belonen van uw werknemers, hoe denkt u dat te gaan doen als een publieke onderneming? Kijkt u naar Google als een goed model om innovatie te stimuleren en met oplopende beloningen als een belangrijke kostenpost van zakendoe

n?

*Hoe ontgint u de markt voor sociaal onderzoek en welke rol ziet u voor Facebook om (markt)onderzoeksbureaus te voorzien van gegevens?

*Voorziet u dat Facebook een technologie bouwt waarmee het zaken ondersteunt op een vergelijkbare manier zoals de online zoeksector (bijvoorbeeld platformen waarop bedrijven en consumenten producten aanbieden, waarop zij om producten vragen en real time veilingplatformen).

Kortom, het is interessant om te kijken of Facebook zich de komende jaren ontwikkelt met diensten aan consumenten die nu door andere websites worden aangeboden zoals video's door Youtube, kopen en verkopen door eBay en muziek (iTunes). En hiermee een geduchte concurrent van die sites kan worden.

Lees ook
Morningstar zet waarde Facebook op 32 dollar per aandeel

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings