Facebook: Like?

Ik ben ik heel benieuwd hoe (lange termijn) fondsmanagers tegen de beursgang van Facebook aankijken?

San Lie 16 mei, 2012 | 14:26
Facebook Twitter LinkedIn

Naast de perikelen rondom het vormen van een Griekse regering, is Facebook een van die onderwerpen waar op dit moment veel over gesproken wordt: een trending topic heet dat tegenwoordig, als ik het goed heb...
Ik ben geen gebruiker en dus geen kenner. Daarmee behoor ik dus niet tot de ruim 900 miljoen mensen die dat wel zijn, waarvan meer dan de helft minimaal een keer per dag inlogt om... tsja, om wat eigenlijk?

Petje af voor wat oprichter Mark Zuckerberg in een paar jaar heeft neergezet! De beursgang van morgen zal in dat opzicht ook wel een succes worden. Gezien alle media-aandacht kunnen het bedrijf, maar ook de ondersteunende banken, zich simpelweg geen misser permitteren.

Morningstar's aandelenanalist Rick Summer

komt uit op een fair value van 32 dollar per aandeel voor Facebook en het zou hem niet verbazen als het aandeel na opening boven zijn intrinsieke waarde zal worden verhandeld.

Ik ben ik heel benieuwd hoe (lange termijn) fondsmanagers tegen deze beursgang aankijken? Uiteraard kunnen ook zij niet heen om de gigantische database aan persoonlijke informatie en profielen die Facebook over de jaren heeft opgebouwd. Die informatie is geld waard, iets waar adverteerders dan ook gretig gebruik van maken. Vorig jaar werd er voor meer dan 3,1 miljard dollar geadverteerd op Facebook.

Aan de andere kant: kunnen eventuele toekomstige zorgen van gebruikers dan wel autoriteiten ten aanzien van privacy de motor van Facebook doen sputteren? Daarnaast is het bedrijf ook niet helemaal ongevoelig voor de zwakke advertentiemarkt, getuige de eerstekwartaalcijfers op dit terrein.

Warren Buffet zullen we wel niet te spreken krijgen, maar aan alle andere fondsbeheerders die we spreken zal ik vragen: Facebook: Like?

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings