Morningstar verlaagt Analyst Rating W.P. Stewart Holdings Fund

De fondsanalisten van Morningstar plaatsen een aantal vraagtekens bij de overname van W.P. Stewart door Alliance Bernstein. "Het zal een hele uitdaging worden om de authenticiteit van het populaire W.P. Stewart Holdings Fund te bewaren."

Maarten van der Pas 27 september, 2013 | 15:10
Facebook Twitter LinkedIn

Nadat Alliance Bernstein op 15 augustus 2013 aankondigde om fondshuis W.P. Stewart & Co - in gezamenlijk overleg - over te willen nemen, plaatste Morningstar het in Nederland zeer populaire W.P. Stewart Holdings Fund 'Under Review'. De analisten wilden zich eerst een beeld van de mogelijke consequenties van de overname voor het fonds.

Sindsdien zijn er verschillende gesprekken geweest met het senior management van W.P. Stewart. Er is bij de Morningstar-analisten begrip voor het feit dat W.P. Stewart met Alliance Bernstein een partner heeft gevonden die kan helpen bij de groei-ambities. Ook erkennen zij dat het beheerteam van het fonds stabiliteit wordt geboden nu oprichter Bill Stewart (foto) definitief met pensioen gaat.

Maar toch plaatsen de analisten een aantal vraagtekens bij de overname. "We zijn niet positief over Alliance Bernstein als fondshuis", licht San Lie, head of research Morningstar Benelux, toe. "Met name aan de aandelenkant heeft het over het algemeen geen goed track record en de omloopsnelheid binnen de teams is hoog geweest."

Het team van W.P. Stewart Holdings Fund zal volgens Lie weliswaar een redelijk zelfstandige positie in het fondshuis gaan innemen, maar het zal tegelijkertijd een hele uitdaging worden om de authenticiteit te bewaren. "Desondanks houden we er vertrouwen in dat het team, ervan uitgaande dat het beleggingsproces intact blijft, in staat zal blijven toegevoegde waarde te bieden. Het fonds behoudt een positieve Analyst Rating, zij het dat de convictie een stapje wordt teruggebracht van 'Silver' naar 'Bronze'.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten